Pregătirile produselor tradiționale românești deja au început, ceea ce înseamnă carne și usturoi. Majoritatea oamenilor recomandă usturoiul în diverse preparate culinare pentru aroma pe care o oferă mâncării, însă acest produs alimentar merită cumpărat nu doar pentru gustul său, ci și pentru beneficiile aduse organismului uman.

Usturoi, miere și ghimbir: combinația miraculoasă

Se spune că un cățel de usturoi consumat zilnic ține vampirii la distanță, dar chiar și răcelile. Drept urmare, o femeie a combinat usturoiul cu miere și puțin ghimbir și a consumat acest amestec, o săptămână, pe stomacul gol. Aparent, usturoiul combinat cu miere și ghimbir ajută oamenii ce au urmat ședințe de chimioterapie să se recupereze. Ingredientul magic este alicina, care este optimizată prin expunerea la căldură. Rezultatele apar dacă usturoiului este curățat și zdrobit și ținut la aer timp de un sfert de oră înainte să-l mănânci.

Rețeta inedită

Rețeta inedită este ieftină, iar modul de preparare este simplu și rapid. Tot ce trebuie să faci este să tai în cubulețe 2, 3 căței de usturoi. Pisează bucățelele cu o lingură și amestecă miere, apoi adaugă puțin ghimbir. Este necesar să consumi zilnic acest amestec, pe stomacul gol. După doar șapte zile, efectele pozitive vor fi vizibile.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este considerat un medicament natural deoarece este benefic pentru reglarea tensiunii arteriale. În plus, acesta reduce colesterolul și previne bolile coronariene și atacul de cord. Consumat regulat, usturoiul poate reduce simptomele de osteoartrită, diabet și ameliorează prostata mărită, potrivit timpul.md.

De asemenea, mierea are efecte anti-inflamatorii, de aceea este indicat consumul pentru a reduce simptomele ușoare ale alergiilor. În plus, acest zahăr neprelucrat, fructoză și glucoză, oferă un impuls rapid de energie. Ba chiar mai mult, cercetările medicale au demonstrat că eliminarea zahărului din alimentația zilnică și înlocuirea sa cu mierea de albine scade riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente.