Experții susțin totuși că această combinație ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Deși laptele și banana sunt extrem de hrănitoare, luate la un loc pot duce la unele probleme, scrie Times of India.

Laptele un aliment foarte bogat în proteine, vitamine și minerale precum riboflavina, calciul și vitamina B 12. 100 de grame de lapte conțin 42 de calorii. Dar mitul conform căruia „laptele este o masă completă” nu este adevărat, deoarece îi lipsesc vitaminele vitale, vitamina C, fibrele și are foarte puțini carbohidrați.

Pe de altă parte, banana conține vitamina B6, mangan, vitamina C, fibre alimentare, potasiu și biotină. 100 de grame din acest fruct conține 89 de calorii, ceea ce ne face să ne simțim mai plini pentru o perioadă mai lungă de timp și ne umple de energie. Bogate în carbohidrați, bananele sunt adesea considerate o gustare excelentă înainte și după antrenamente.

Ce se întâmplă dacă combinăm laptele cu bananele

Deși combinația lapte-banană poate părea ideală, unul compensând deficitele de nutrienți ale celuilalt (laptele nu are fibre alimentare, pe care însă banana le are), odată ajunse în organismul nostru, nu mai fac ceea ce trebuie.

Congestia sinusurilor, răceală și tuse și alte alergii

Conform studiilor, consumul de banane și lapte împreună nu doar că perturbă sistemul digestiv, dar ne afectează și sinusurile. Acest lucru duce la congestia sinusurilor, răceală și tuse și alte alergii, cum ar fi erupțiile cutanate. Prin urmare, în timp ce mulți cred că consumul celor două împreună poate rezolva unele probleme digestive, ar putea, de fapt, să le agraveze, subliniază Times of India.

Ayurveda a menționat, de asemenea, că această teorie a combinării unui articol alimentar și lichid nu este cea mai bună idee. Conform teoriei ayurvedice, banana și laptele împreună pot duce la toxifierea organismului care va perturba diferitele funcții ale corpului care au loc. Împreună cu aceasta, Ayurveda afirmă în continuare că banana și laptele împreună pot provoca o greutate severă în organism și, de asemenea, pot încetini activitatea creierului nostru.

Conform medicinei ayurvedice, această teorie a combinării unui fruct cu un produs lichid nu este cea mai bună idee. Conform teoriei ayurvedice, banana și laptele împreună pot duce la toxifierea organismului, care va perturba diferitele funcții ale corpului. În plus, banana și laptele luate împreună pot încetini activitatea creierului.

Cum ar trebui să le consumăm

Cel mai bun mod de a consuma banana și laptele este separat. Dacă doriți să îl consumați ca o gustare înainte de antrenament sau după antrenament, mâncați banana la 20 de minute după ce ați băut lapte. Sau puteți adăuga banane într-un pahar de iaurt dacă totuși nu puteți să renunțați la un produs lactat.