Lionel Messi încasează cel mai bine în MLS

Argentinianul Lionel Messi, jucătorul lui Inter Miami, deține prima poziție din topul salariilor din MLS (Major League Soccer), Liga profesionistă nord-americană de fotbal, informează NBC Sports.

Messi are un salariu de bază de 12 milioane de dolari şi o remuneraţie totală garantată de 20.446.667 de dolari. În sumă au fost incluse toate bonusurile la franciza din Florida.

Cifrele acoperă ceea ce primeşte starul argentinian din contractul său cu MLS, valabil până în 2025. Trebuie spus că salariul este doar o parte din câștigurile pe care fostul căpitan al Barcelonei le obține. Suma nu include alte acorduri negociate separat cu clubul sau cu sponsorii săi. Nici primele de obiectiv nu sunt luate în calcul.

Podiumul salariilor este completat de  Lorenzo Insigne, de la Toronto FC, cu 15,4 milioane de dolari. Pe trei este elveţianul Xherdan Shaqiri, de la Chicago Fire, cu 8,1 milioane de dolari.

În MLS evoluează și mijlocaşul român, Alexandru Măţan. El are un salariu de bază de 450.000 de dolari, la Columbus Crew. Remuneraţia garantată a acestuia este de 483.000 de dolari.

Messi e pe doi în topul mondial

În 2023, lumea fotbalului se mândrește cu o listă de jucători care au venituri amețitoare, iar Cristiano Ronaldo conduce acest clasament. Forbes a publicat recent o listă cu cei mai bine plătiți 11 jucători de fotbal, cuprinzând atât contractele lor de pe teren, cât și sponsorizările din afara acestuia.

Cristiano Ronaldo va câștiga în acest an 260 de milioane de dolari, lăsându-și cel mai apropiat rival cu mult în urmă. O parte substanțială din veniturile sale, mai exact 200 de milioane de dolari, provine de la clubul său, Al Nassr. Cu toate acestea, valoarea lui Ronaldo pentru echipa sa transcende terenul de joc, deoarece clubul saudit profită de popularitatea sa imensă pentru a obține contracte de sponsorizare și pentru a-și dezvolta brandul.

Lionel Messi, legendarul atacant argentinian, îl urmează pe Ronaldo în clasament. Conducând Inter Miami în calitate de căpitan, Messi este estimat să câștige 135 de milioane de dolari în acest an. În timp ce 65 de milioane de dolari provin din performanțele sale de pe teren, o sumă substanțială de 70 de milioane de dolari provine din diverse contracte de sponsorizare care l-au menținut pe Messi printre cei mai bine plătiți sportivi din lume.

Messi s-a alăturat echipei Inter Miami din MLS în iunie 2023, pentru un contract inițial pe doi ani și jumătate. Jorge Mas este coproprietar al Inter Miami, alături de Jose Mas și David Beckham.