Cristiano Ronaldo conduce detașat clasamentul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume

În 2023, lumea fotbalului se mândrește cu o listă de jucători care au venituri amețitoare, iar Cristiano Ronaldo conduce acest clasament. Forbes a publicat recent o listă cu cei mai bine plătiți 11 jucători de fotbal, cuprinzând atât contractele lor de pe teren, cât și sponsorizările din afara acestuia.

Cristiano Ronaldo va câștiga în acest an 260 de milioane de dolari, lăsându-și cel mai apropiat rival cu mult în urmă. O parte substanțială din veniturile sale, mai exact 200 de milioane de dolari, provine de la clubul său, Al Nassr. Cu toate acestea, valoarea lui Ronaldo pentru echipa sa transcende terenul de joc, deoarece clubul saudit profită de popularitatea sa imensă pentru a obține contracte de sponsorizare și pentru a-și dezvolta brandul.

Lionel Messi, legendarul atacant argentinian, îl urmează pe Ronaldo în clasament. Conducând Inter Miami în calitate de căpitan, Messi este estimat să câștige 135 de milioane de dolari în acest an. În timp ce 65 de milioane de dolari provin din performanțele sale de pe teren, o sumă substanțială de 70 de milioane de dolari provine din diverse contracte de sponsorizare care l-au menținut pe Messi printre cei mai bine plătiți sportivi din lume.

Messi s-a alăturat echipei Inter Miami din MLS în iunie 2023, pentru un contract inițial pe doi ani și jumătate. Jorge Mas este coproprietar al Inter Miami, alături de Jose Mas și David Beckham.

Iată cum arată clasamentul primilor 11 jucători de fotbal în funcție de venituri în 2023.

Clasamentul celor mai bine plătiți jucători de fotbal

 • Cristiano Ronaldo: 38 de ani, Club Al Nassr. Venituri totale: 260 de milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 200 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 60 de milioane de dolari.
 • Lionel Messi: 36 de ani, Club Inter Miami. Venituri totale: 135 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 65 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 70 de milioane de dolari.
 • Neymar: 31 de ani, Club Al-Hilal. Venituri totale: 112 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 80 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 32 de milioane de dolari.
 • Kylian Mbappe: 24 de ani, Club PSG. Venituri totale: 110 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 90 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 20 de milioane de dolari.
 • Karim Benzema: 35 de ani, Club Al-Ittihad. Venituri totale: 106 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 100 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 6 milioane de dolari.
 • Erling Haaland: 23 de ani, Club Man City. Venituri totale: 58 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 46 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 12 milioane de dolari.
 • Mo Salah: 31 de ani, Club Liverpool. Venituri totale: 53 de milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 35 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 18 milioane de dolari.
 • Sadio Mane: 31 de ani, Club Al Nassr. Venituri totale: 52 de milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 48 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 4 milioane de dolari.
 • Kevin De Bruyne: 32 de ani, Club Man City. Venituri total: 39 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 35 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 4 milioane de dolari.
 • Harry Kane: 30 de ani, Club Bayern Munchen. Venituri totale: 36 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 26 milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 10 milioane de dolari.
 • Robert Lewandowski: 35 de ani, Club Barcelona. Venituri totale: 34 milioane de dolari. Câștiguri pe teren: 24 de milioane de dolari. Câștiguri în afara terenului: 10 milioane de dolari.