Mioara Velicu a dezvăluit cum a murit soțul său. Artista a rămas văduvă acum 10 ani.

Fostul ei soț, Nicolae Martinescu, campion olimpic la lupte greco-romane, s-a intoxicat cu monoxid de carbon, chiar înainte de Crăciun.

Mioara Velicu a spus de ce a murit soțul ei

Aceștia se aflau la țară, unde se pregăteau să taie porcul, așa cum este obiceiul înaintea sărbătorilor de iarnă. Au făcut focul la o sobă de teracotă, iar soțul cântăreței de muzică populară a dormit în acea cameră. Mioara Velicu a ales să doarmă în camera unde era mai frig

. A doua zi dimineață, l-a găsit pe Nicolae Martinescu în comă. Fostul luptător a supraviețuit însă. Incidentul a avut loc în anul 1996, iar el s-a stins din viață în 2013.

„Ne-am dus la țară, în 1996, să tăiem porcul la mine, la țară. Aveam sobă de teracotă din care mai ieșea fum și eu nu voiam să dorm în camera aia. I-am spus să ne culcăm în cealaltă cameră. Mi-a zis că rămâne acolo că îi place mai mult la răcoare. Eu n-am vrut să rămân în frig, altfel eram amândoi în comă.

Dimineață când m-am dus să-l scol, să tăiem porcul, era în comă. L-am dus în comă profundă la Tecuci, la spital, a stat așa o noapte. Doctora a zis că dacă nu-și revine a doua zi, se termină viața lui. Dimineață s-a trezit și a zis că-l doare piciorul. Era patul prea mic pentru el si stătuse cu piciorul în bara patului”, a povestit ea în podcastul Laivu’ lu Enache.

Cântăreața crede că tragedia putea fi evitată

Mioara Velicu spune că soțul ei ar fi trăit și astăzi dacă nu dormea în acea cameră. Potrivit artistei, Nicolae Martinescu avea două cheaguri de sânge pe aortă, care nu puteau fi dizolvate. Cântăreața de muzică populară a afirmat că dacă ar fi avut grijă de el, tragedia putea fi evitată.

„În 2013 a murit. Avea două cheaguri pe aortă care nu puteau fi dizolvate. Mereu mergeam la dr Țintoiu, îi făcea o injecție… dar dacă s-ar fi îngrijit după ce și-a revenit din comă, era foarte bine, trăia și în ziua de astăzi.

Era înnebunit să facă o casă la Vișani, îi plăcea extraordinar de mult. S-a interesat mai mult de casă decât de sănătate. Eu m-am dus cu analizele la doctor. Cu doi ani dacă venea mai înainte, trăia și în ziua de astăzi”, a mai spus cântăreața de muzică populară.

Cine a fost Nicolae Martinescu

Nicolae Martinescu, Mioara Velicu
SURSA FOTO: Newsweek

Soțul Mioarei Velicu (1940-2013) s-a născut în județul Brăila, comuna Vișani. Sportivul și-a câștigat toate titlurile în perioada 1961-1978. În anul 1972 (Munchen) el a fost campion olimpic la greco-romane și a mai obținut medalia de bronz la JO din 1968 (Mexic).

În palmaresul său se regăsesc două medalii de argint câștigate la Campionatul Mondial în anii 1963 și 1971, precum și patru medalii de bronz la CM în anii 1966, 1967, 1970 și 1974. Martinescu a devenit campion european la Essen în 1966.

El a câștigat și două medalii de bronz la Campionatul European în anii 1972 și 1973. În recunoașterea performanțelor sale, i s-a acordat titlul de Maestru Emerit al Sportului.