Cel mai dorite domenii de români sunt IT-ul, industria constructoare de maşini şi industria petrolieră. Interes există şi pentru serviciile de telefonie. În topul celor 10 companii preferate de români în 2017 se numără Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amayon, Grup Renaul România şi Coca-Cola, conform unui comunicat prezentat de firma de consultanță și resurse umane, Catalyst Solutions. Marii angajatori motivează dorinţa candidaţilor de a ocupa un post în compania lor prin oportunitatea angajaţilor de a participa la traininguri de dezvoltare şi la expertiză alăturată de certificare internaţională. De altfel, aceste companii dispun de o politica de resurse umane care se adaptează trendurilor şi nevoilor pieţei.

Criteriile pe care candidaţii le iau în considerare atunci când se angajează sunt mediul de lucru plăcut, salariul avantajos, siguranţa locului de muncă şi oportunitatea de evoluţie profesională.

Oprtunităţile de angajare sunt diverse pe piaţă, iar luarea unie decizii devine una complicată pentru viitorii angajaţi. Astfel, candidaţii pentru un nou job ţin cont şi de alte aspecte pe lângă cele financiare, precum remarcarea şi aprecierea muncii acestora, poziţia importantă a companiei pe piaţa economică sau responsabilitatea socială pe care compania o are.