Peste 500.000 de lei (aproape 106.000 euro) au fost alocați de social-democrați pentru închirierea avioanelor folosite pentru zboruri externe, scrie Europa Liberă.

Toate contractele au fost încheiate cu firma de transport aerian de un intermediar, firma SC Ber’s New Solution SRL, în numele PSD. Firma apare ca fiind specializată în curățenie.

„Sumele facturate în valoare de 367.489 lei (aproape 78.200 euro) și 166.422 (aproape 35.400 euro) reprezintă servicii de transport aerian extern, respectiv închiriere aeronave pentru Estonia, Israel și Elveția pentru delegații conduse de președinte partidului”, se arată în nota transmisă de SC Ber’s Solution SRL către PSD și înaintată ulterior și oficialilor de la Curtea de Conturi.

Liviu Dragnea s-a aflat în Israel, Estonia și Elveția în prima jumătate a anului 2018, fix când PSD încheia contractele de închiriere aeronave. Iubita sa, Irina Tănase, a fost alături de Liviu Dragnea în Elveția, unde au vizitat o fabrică de ceasuri de lux.

Fostul lider PSD declara la vremea respectivă că nicio instituţie publică, nici din ţară, nici din Elveţia, nu a acoperit cheltuielile de cazare şi transport pentru iubita sa și nu a dorit să răspundă atunci când a fost întrebat în ce calitate a fost aceasta prezentă la vizita oficială.