Creșterea tuturor partenerilor comerciali importanți ai Marii Britanii va fi afectată în următorii câțiva ani, potrivit sondajelor economice realizate de Bloomberg. Cel mai grav lovită va fi Irlanda, care a văzut un procentaj de 0,9 puncte procentuale ras pe pe prognozele pe 2016 și 2017 privind PIB-ul  în cele cinci săptămâni de la votul Brexit. Zona euro, care împarte schimburi comericiale de 472 miliarde de dolari cu Marea Britanie, și-a văzut previziunile de creștere pentru următorii doi ani căzând cu 0.5 puncte procentuale, după 23 iunie.

Germania, cel mai mare partener comercial al Regatului Unit, este de asteptat să cu 1,5 procente în acest an şi 1,3% anul viitor, în scădere cu un procentaj combinat de 0.5 puncte procentuale, de la votul Brexit. Celelalte prognoze de țară ale UE au fost revizuite în mod similar în jos, pe măsură ce cresc preocupările că mai multe referendumuri cu privire la aderarea la UE ar putea aduce o altă criză în zona euro.

"Noi credem ca acest risc este foarte real" au scris strategii de la Barclays, inclusiv Ajay Rajadhyaksha, într-o notă adresată în această lună clienților. "Starea de anxietate în privinţa imigrației și a redresării economice par să fi erodat semnificativ sentimentul proeuropen în zona euro."

Economiștii au citat diferite motive pentru degradarea previziunilor de creştere în țările cu legături strânse cu Marea Britanie, inclusiv așteptările de scădere a comerțului cu țările UE, riscul de contagiune anti-UE a altor ţări membre, precum și efectul incertitudinii generale cu privire la modul cum vor decurge negocierile dintre Regatul Unit şi UE. Fondul Monetar Internațional a citat luna aceasta Brexit-ul ca factor de scădere a prognozei de creștere la nivel mondial, declarând că efectele vor fi concentrate în economiile avansate din Europa, cu un impact minim asupra altor națiuni, inclusiv SUA.

Țările din Asia pot vedea doar un efect minim al Brexit-ului asupra previziunilor lor de creștere. Prognoza de creştere a Japoniei în 2016 a fost redusă cu doar 0,1 puncte procentuale de la vot și împreună cu China, al treilea cel mai mare partener comercial din Marea Britanie, au vazut de fapt un impuls în ce priveşte perspectivele sale pentru anul viitor. China ar putea depăși în cele din urmă orice vânt potrivnic, prin prisma propriilor performanțe economice puternice, potrivit Barclays. Banca din Londra a redus previziunile pe 2017 pentru China la 5,5%, de la 5,8 procente, în urma Brexit-ului, creascându-le din nou la 5,7% pe 15 iulie, după ce țara a raportat o creștere puternică în al doilea trimestru.