Problema trenurilor din România care aproape că uită să mai ajungă la destinaţie pare să ne îngrijoreze mai puţin decât pe britanicii obişnuiţi cu trenuri care ajung în staţii chiar la orele scrise pe panourile din gări.

O ştire apărută în ediţia online a publicaţiei „The Independent” arată că este îngrijorător faptul că în perioada 28 iunie – 25 iulie, pe una dintre liniile de cale ferată care face legătura dintre Londra şi Scoţia, „doar” 86,4% dintre rutele efectuate de compania Virgin Trains au ajuns la timp, faţă de o medie naţională de 92,4%.

Motivul real de îngrijorare este acela că în linia de cale ferată respectivă s-au investit nu mai puţin de 9 miliarde de lire sterline, investiţie care, conform logicii, ar fi trebuit să se resimtă în punctualitatea trenurilor.

Compania care operează călătorii pe West Coast şi-a cerut public scuze că încă mai există probleme şi a promis călătorilor britanici că va face în aşa fel încât toate trenurile care circulă pe această rută să ajungă la timp, astfel încât oamenii să nu rămână cu impresia că cele 9 miliarde de lire sterline au fost cheltuite în zadar.