Astfel, oferta publică secundară pentru vânzarea unui pachet de 15% din Transgaz trebuia lansată în iunie, dar va fi lansată în octombrie.

Va fi amânat şi termenul pentru vânzarea unor pachete de acţiuni de la Romgaz şi Hidroelectrica, care trebuiau vândute până în octombrie. În cazul Romgaz, oferta va fi lansată în martie 2013.

În cazul Hidroelectrica, va fi lansată o ofertă publică pentru vanzarea a 10% din actiuni, după ce compania va ieşi din insolvenţă. Potrivit administratorului judiciar al companiei acest lucru se va produce tot anul viitor. Şi la Nuclearelectrica se amână termenul de vânzare a acţiunilor cu un trimestru, faţă de sfârşitul anului.

Oltchim se va privatiza în cursul lunii septembrie.

Totodată, vânzarea a 20% din Tarom şi a unui pachet majoritar la CFR Marfă rămâne una din priorităţile Ministerului Transporturilor pentru acest an.

Guvernul va pregăti de asemenea vânzarea pachetelor majoritare de la Electrica Furnizare şi de la cele trei distribuţii ale Electrica pana la începutul anului viitor, iar alte companii pentru care se planifică privatizarea anul viitor sunt producătorii de energie electrică Hunedoara şi Oltenia.