Colegiul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a decis incheierea unor Acorduri de Cooperare cu organizatii camerale teritoriale din zone tinta ale comertului international, cum sunt China, India, Vietnam, Cuba, Mexic, statele din regiunea Marii Caspice si fosta Iugoslavie, pentru sustinerea activitatii firmelor bucurestene pe pietele externe.

In acelasi timp, membrii Colegiului de Conducere au solicitat, marti, conducerii executive a Camerei sa asigure concentrarea activitatii CCIB pe relatia cu organizatii camerale teritoriale din tarile membre ale Uniunii Europene. Astfel, a fost propusa continuarea deschiderii unor reprezentante permanente ale CCIB, alaturi de cele existente deja din Spania si Italia, care sa faciliteze dezvoltarea relatiilor de afaceri ale firmelor bucurestene cu parteneri din UE.

CCIB va asigura prezenta oamenilor de afaceri bucuresteni in cadrul misiunilor economice, care insotesc personalitati politice romanesti aflate in vizite oficiale in strainatate. Mai mult, CCIB va sprijini participarea societatilor comerciale bucurestene la targuri si expozitii specializate, unde identificarea unor potentiali parteneri de afaceri este mai facila decat in cazul marilor targuri generale. Cu ocazia unor astfel de manifestari, CCIB va organiza delegatii economice.

Potrivit Colegiului de Conducere, o alta modalitate de implicare a Camerei in sfera relatiilor economice internationale va fi contactarea oamenilor de afaceri de origine romana din diaspora si asigurarea unui flux de informatii comerciale intre CCIB si acestia, o actiune de viitor de mare anvergura in acest sens fiind organizarea la Bucuresti de catre Camera a unui Forum al Oamenilor de Afaceri Romani de Pretutindeni, in prima jumatate a anului 2009.

Nu in ultimul rand, Camera va incheia o serie de protocoale de colaborare cu institutiile guvernamentale si semiguvernamentale, cum ar fi Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, inclusiv cu Departamentul pentru Comert Exterior, CRPC, respectiv cu patronatele din diferite ramuri economice.

Sursa: CCIB