Radu Herjeu a făcut un anunț care a cutremurat mai toate televiziunile din România. El a susținut, pe Facebook, că a propus o serie de amenzi. Motivul: au difuzat imagini cu rudele Alexandrei și Luizei manifestându-și suferința la aflarea veștii că Dincă și-a recunoscut crimele.

„Pentru că am considerat că difuzarea imaginilor cu rudele fetelor dispărute la Caracal manifestându-și suferința la aflarea veștii că Dincă și-a recunoscut crimele încalcă nu doar legea, ci și deontologia jurnalistică, și NU răspund unui interes public justificat, am propus amenzi pentru toate posturile care au făcut acest lucru:

Prima, Pro TV și A1 – câte 5.000 de lei, TVR și TVR Craiova – câte 15.000, Digi 24, Realitatea, B1, A3 – câte 25.000, România TV – 40.000. Am ținut cont de audiențe și de „cantitatea” de imagini.

E greu de găsit un algoritm pefect”, a precizat Radu Herjeu pe contul său de Facebook.

„E unul din puținele cazuri în care CNA poate da un semnal ferm, fără să mai fie suspectat de partipris-uri politice sau de post.

PS. Departamentul juridic îmi spune că nu pot propune amendă pentru TVR-uri, fiind prima abatere pe articolele respective.

Așa că am propus somație, deși mi se pare inadmisibil ca postul public să coboare nivelul atât de mult!

PPS. Am dat un semnal de o să se cutremure munții. Somații pe linie! Sau nici măcar”, a scris Radu Herjeu.