Anul trecut, cifra de afaceri a Distileriilor Bran, patronate de milionarul sătmărean Ioan Bran – tatăl Ioanei Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, au crescut cu 9,7% până la nivelul de 1,35 mil. euro, potrivit datelor transmise de companie Ministerului Finanţelor Publice.

În aceeaşi perioadă, profitul companiei s-a majorat cu 6,4%, până la nivelul de 331.000 de euro, asta în condiţiile în care în 2015, acest indicator era la jumătate. Pe parcursul anului trecut, datoriile firmei Alco Rom SRL Mărtineşti au crescut cu 36,7%, până la nivelul de 844.000 de euro. Distileriile Bran au fost dezvoltate de Ioan Bran (62 de ani), care a preluat afacerea de la tatăl său.

Ioana Bran a intrat în politică în urmă cu opt ani şi a ajuns să lucreze la Camera Deputaţilor în 2017, iar de la începutul acestui an a fost numită ministru al tineretului şi sportului. Anul trecut, ea încă era salariată a Alco Rom SRL, cu un venit anual declarat de 22.091 lei, potrivit declaraţiei sale de avere.

Din postura de ministru, Ioana Bran a declarat recent că diurna sportivilor ar trebui să fie de numai 25 de lei pe zi, ceea ce a stârnit o reacţie virulentă din partea sportivilor.