Conform informațiilor transmise de către medicul Valeriu Gheorghiță, cele 140.000 de doze de vaccin sunt ultima tranșă din acest an. În acest context, purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino” a explicat faptul că aproape 41.000 sunt destinate numai către București.

Câte doze de vaccin va primi Capitala din ultima tranșă

„Cele peste 140.000 de doze de marți reprezintă ultima tranșă din acest an”, a transmis medicul Valeriu Gheorghiță.

Colonelul Romeo Feraru, purtătorul de cuvânt al Institutului „Cantacuzino”, a precizat că, din cantitatea totală, Bucureștiul va primi 40.950 de doze de vaccin anti-COVID.

Dozele vor fi transportate în condiții optime de siguranță

Comitetul național de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că marți și miercuri vor veni noi tranșe se vaccin împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Noile doze de vaccin vor fi transportate în condiții optime.

Așadar, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că marți, 29 decembrie, vor sosi în România 140 de mii de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.

„Din informaţiile furnizate de firma producătoare, 140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi mâine, 29 decembrie, în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Cluj-Napoca”, a transmis, luni seară, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În această dimineață, pe aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni au ajuns dozele de vaccin, care vor fi transportate pe cale rutieră de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino şi la centrele regionale din Braşov, Craiova, Constanţa şi Iaşi.

Alte doze de vaccin vor sosi în România în jurul orei 11:00. Aeronavele vor ateriza pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel: Bucureşti: 40.950 de doze, Iaşi : 25.350 doze, Cluj-Napoca: 29.250 doze, Constanţa: 8.775 doze, Craiova: 12.675 doze, Braşov: 12.675 doze, Timişoara: 10.725 doze.

Vaccinurile vor fi trasportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, a precizat CNCAV.