Debutul unei catastrofe umanitare de proporţii în România! Un senator cere activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă

Senatorul Marius Bodea a scris că guvernanții trebuie „să lase orice mândrie prostească” , în timp ce statul român trebuie „să facă ce trebuie pentru a salva vieţile românilor.”

„Suntem la debutul unei catastrofe umanitare de proporţii în România, iar singura noastră şansă de a mai salva vieţi este activarea azi a Mecanismului European de Protecţie Civilă. La Iaşi, managerul Spitalului de Boli Infecţioase le-a transmis jurnaliştilor în toiul nopţii trecute că lupta cu virusul a fost pierdută. Guvernanţii în funcţie să lase orice mândrie prostească, iar statul român, în frunte cu Preşedintele său, să facă ce trebuie pentru a salva vieţile românilor. În acest moment, nu mai există nicio carieră politică de salvat, niciun calcul de făcut. E simplu: avem nevoie de ajutor extern, sistemul nostru de sănătate cedează sub presiunea zecilor de mii de cazuri noi de covid”, a scris senatorul Marius Bodea pe Facebook.

Țările vestice au avut succes în campaniile de vaccinare

De asemenea, acesta a scris că ţările vestice au avut succes în campaniile de vaccinare și dispun de capacitatea de a ne ajuta.

„Datorită faptului că ţările vestice au avut succes în campaniile de vaccinare, astăzi au cazuri relativ puţine, deci o mare capacitate de a ne ajuta pe noi, românii, care am ajuns focarul absolut de covid al acestei părţi de lume. Orice minut în care întârziem declanşarea mecanismului prevăzut exact pentru că Europa este solidară în caz de catastrofă, înseamnă condamnarea la moarte a tot mai multor români. Faceţi ce trebuie ACUM!”, a completat senatorul.

Bilanț COVID duminică, 3 octombrie

ână astăzi, 3 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.265.827 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.163 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.129.096 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID -19), dintre care 218 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.