Românii vor avea în sfârșit parte de vești bune? Virgil Musta: Am speranța că se va întâmpla de sărbători

Virgil Musta a vorbit recent despre cum ar putea arăta sărbătorile de iarnă în acest an, punctând astfel că „suntem în evoluție descendentă.”

„Suntem în valul patru, dar suntem în evoluție descendentă. Am speranța că de sărbători trecem la o viață normală. Dar această viață normală nu înseamnă să nu mai respectați nicio regulă. Trebuie să fim prudenți și acolo unde există risc crescut de contaminare, în zone foarte aglomerate, trebuie să purtăm mască, să ne spălăm foarte bine pe mâini. Asta ar fi bine să o facem nu numai pentru această pandemie.

În Germania, în Franța, avem un număr mare de cazuri, însă trebuie spus că marea lor majoritate o reprezintă cei care încă nu sunt vaccinați. Dacă ești vaccinat, poți face boala, dar riscul de deces este foarte mic. În țările în care populația este vaccinată în proporție de peste 70 la sută, riscul de deces este 0,1 -0,18 la sută. În țările în care rata de vaccinare este sub 50%, caz în care, din păcate, suntem și noi, rata de deces este de 3-5 la sută. Deci, de 30-40 de ori mai mare! Vaccinul este cea mai bună soluție pentru moment ca să începem o viață normală și să scăpăm de pandemia asta”, a transmis doctorul Virgil Musta, conform extressdebanat.ro

Bilanț COVID marți, 23 noiembrie

Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.766.987 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 10.116 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.653.179 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.736 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 49 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 588 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 55.386 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.11.2021 (10:00) – 23.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 273 de decese (121 bărbați și 152 femei), din care 30 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Caraș Severin, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Galați, Harghita, Iași, Ilfov, Ialomița, Teleorman, Maramureș. Mureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Hunedoara,Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.