România, pe lista rușinii! Lucian Bode: Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune

Lucian Bode a vorbit la B1 TV despre cazurile de vaccinare fictivă, explicând faptul România este pe primul loc din Europa. În acest context, spune el, au fost cercetate peste 1.300 de persoane.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Intern. Știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune.

Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, ‘vaccinarea la chiuvetă’. Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, duminică seara, la B1 TV.

Care a fost primul caz oficial de vaccinare fictivă?

Amintim că primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie se înregistra în România la începutul lunii septembrie. Totuși, erau semnale că acest fenomen există încă din vară.

Din acel moment, autoritățile din România au făcut numeroase descinderi și au descoperit că este posibil să fi fost eliberate mii, dacă nu chiar zeci de mii de certificate false de vaccinare anti-COVID.

Astfel, autoritățile au descoperit că 3.500 de certificate false au fost eliberate numai la un centru de vaccinare, la vama Petea, într-un caz investigat luna trecută. În cadrul perchezițiilor, anchetatorii au descoperit peste 140 de mii de euro, bani făcuți după ce ar fi falsificat mii de adeverințe de vaccinare. Tariful era între 250 și 300 de euro.

Vaccinarea fictivă decredibilizează România și corpul medical la nivel european și mondial

În acest context, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a explicat faptul că vaccinarea „la chiuvetă” nu face altceva decât să decredibilizeze România și corpul medical la nivel european și mondial.

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă”, a avertizat medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, într-o intervenție la Digi24.