Cătălin Predoiu a felicitat partenerii externi implicați în capturarea lui Cătălin Cherecheș

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis marți, pe data de 28 noiembrie, mulțumiri partenerilor externi care au ajutat la prinderea lui Cătălin Cherecheș.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni şi externi, români şi germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheş Cătălin”, a scris acesta pe Facebook.

Oficialul a mulțumit, de asemenea, polițiștilor din celelalte state implicate în căutarea primarului din Baia Mare. Nu în ultimul rând, a mulțumit jurnaliștilor pentru că au limitat comunicarea privind acest caz.

„De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a mai scris Cătălin Predoiu.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș a fost prins în marți, pe data de 28 noiembrie, în Augsburg, Germania. Acesta a fugit din țară după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Potrivit unor surse judiciare, edilul a fost ajutat de către mătușa sa.

Acestea au declarat pentru stiripesurse.ro că el și mătușa lui au circulat cu peste 200 de kilometri la oră, în mașina femeii. Ajunși la o gară din Bavaria, au intenționat să lase mașina și să ia un taxi. Atunci, au fost prinși de către autoritățile germane.

Edilul a primit motivarea Curții de Apel Cluj

Tot marți, magistrații Curții de Apel din Cluj au dat publicității și motivarea deciziei de condamnare a fostului primar.

Documentul este unul voluminos, de peste 100 de pagini. Aici, magistrații consemnează modurile în care Cherecheș a amânat verdictul. În plus, tot aici aflăm și despre atitudinea lui care friza disprețul în fața autorităților judiciare. În prezent, nimeni nu știe unde se află fostul primar din Baia Mare.

Vineri, a apărut în public și Tabita Gliga, soția fostului primar. Se pare că aceasta nu a fugit alături de soț. În schimb, creatoarea de modă a mers să își viziteze părinții. Reamintim că aceștia au fost arestați în urma încercării de a o mitui pe judecătoarea care se ocupa de cazul soțului său. Mai multe puteți citi aici.