Bananele conțin și fibre. Un nou studiu a dovedit un alt beneficiu al bananelor: o sănătate intestinală excelentă. Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume, având cantități mari de antioxidanți, minerale și vitamine.

Deși sunt gustarea ideală datorită conținutului de fibre și potasiu, bananele nu au o perioadă de valabilitate prea mare și trec de la galben la maroniu în doar câteva ore. Vestea bună este că există câteva trucuri care pot ajuta ca bananele să nu se strice prea repede.

Bananele se găsesc într-o varietate de culori și dimensiuni. Potrivit nutriționiștilor, banana este fructul ideal pentru sănătatea trupului și a minții. Pe lângă faptul că sunt delicioase și hrănitoare, bananele sunt ieftine, un motiv în plus pentru a le introduce în alimentația de zi cu zi. Beneficiile bananei includ reducerea riscului de cancer și astm, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea sănătății inimii. O banană pe zi poate avea și alte beneficii pentru organism.

Iată care sunt cele mai bune modalități de a ne asigura că aceste bombe de potasiu rămân coapte și delicioase.

Bananele se strică repede. Există o explicație

La fel ca alte fructe, cum ar fi avocado, afinele și merele, bananele produc un gaz numit etilenă pe măsură ce se coc. Acest gaz provine dintr-un hormon vegetal natural aflat în interiorul fructului, iar sarcina sa este de a regla dezvoltarea și creșterea fructelor.

Când o banană este gata să se coacă, producția sa de etilenă crește, determinând-o să treacă de la verde la maroniu. Pentru a împiedica bananele să devină maronii peste noapte nu trebuie decât să gestionați momentul acestui proces natural. „Bananele sunt fructe sensibile, care rapid devin maronii și se înmoaie”, spune Trevor Craig.

„Când desprindeți banană din ciorchine, îi rupeți acel „sigiliu” și asta va duce la o coacere mai rapidă. Depozitarea lor în condiții cu multă lumină și căldură ( o bucătărie) poate accelera procesul, la fel și păstrarea lor lângă alte fructe.”

Le putem păstra la frigider?

Potrivit lui Craig, „odată ce s-au copt, le puteți păstra în frigider pentru a le menține în acel stadiu perfect mai mult timp. Dar nu vă așteptați la miracole. Bananele vor continua să se coacă, dar nu la fel de repede”, spune acesta. Depozitarea bananelor la frigider le expune la temperaturi mai scăzute, ceea ce poate încetini și chiar stopa complet procesul de coacere. Deci răspunsul este afirmativ, cu siguranță le puteți păstra la frigider, dar numai după ce s-au copt.

Cea mai bună modalitate de a păstra bananele mai mult timp

Dacă doriți să păstrați bananele mai proaspete, iată ce puteți face:

–  Atârnați-le! Depozitarea lor în acest fel previne înnegrirea lor

– Congelați-le! Bananele pot fi congelate, iar aceasta este o modalitate grozavă de a le folosi în smoothie-uri. Asigurați-vă că le lăsați să se decongeleze la temperatura camerei înainte de a încerca să îndepărtați coaja.

– Dacă intenționați să le mâncați în câteva zile, puneți-le în frigider. Acest lucru va încetini procesul de coacere prin temperatura mai rece.

Sănătate curată!

Bananele sunt ideale pentru persoanele care se confruntă cu boli cardiovasculare. Consumate ocazional, ele sunt adjuvanți nutriţionali hipotensori, datorită conținutului bogat de potasiu.

De asemenea, potasiul ajută la sănătatea oaselor, pentru că este capabil să contracareze pierderea urinară crescută de calciu.

Efectul antiacid al bananelor protejează împotriva ulcerului gastric. Substanțele conținute de aceste fructe mențin sănătatea celulelor care formează mucoasa stomacului, producând o barieră de mucus gros, care ține la distanță acizii din stomac.

În plus, inhibitorii de protează, care se găsesc în banane, contribuie la eliminarea bacteriilor din stomac, agenţi patogeni ai ulcerului gastric.