1.Kitcho, Kyoto, Japonia

Restaurantul Kitcho este unul dintre cele mai frumoase şi mai scumpe restaurante în Japonia. Bucătarul de aici susţine că mâncărurile ieşite din mâna lui sunt opere de artă. De asemenea, restaurantul ar reprezenta cel mai bine tradiţia şi cultura japoneză. Acesta a fost amenajat de unul dintre cei mai buni şi premiaţi designeri, Kunio Tokuoka. O masă pentru o singură persoană ajunge şi la suma de 600 de dolari.

2. Alain Ducasse, Londra

 

Restaurantul Alain Ducasse este creat de către Jocelyn Herland şi cuprinde tot felul de mâncăruri scumpe, cum ar fi filet de halibut, mâncare irlandeză etc. Este localizat în cadrul complexului hotelier The Dorchester în Londra. O masă pentru o singură persoană costa cel puţin 289 de dolari.

3. Hotel de Ville, Crissier, Elvetia

Restaurantul de 3 stele Michelin este „condus” de soţii Benoit si Brigitte Violer. În meniu vei găsi preparate faimoase precum „Scarlet tomato”, „Salers – friptură pe gratar cu piper sălbatic” etc. Experienta te va costa 318 $.

 

4.Ithaa, Maldive

Acest restaurant este un pic mai special deoarece se află la 5m adâncime sub apă. Meniul conţine mâncăruri din Europa şi constă în 6 feluri împreună cu o sticla de şampanie. Meniul complet te va costa 320 de dolari, dar există şi opţiunea de meniu cu doar 4 feluri de mâncare la preţul de 125 de dolari.

5. Masa, New York City

Restaurantul este situat în Time Warner Center, în inima New York-ului. Masa este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai pretenţioase şi luxoase locuri unde poţi lua masa. Meniul este semnat de Masa Takayama care s-a născut in Japonia. Restaurantul are un singur meniu si costă 450$ de persoană. Iar dacă vrei să-ti anulezi rezervarea te va costa 200 $.