Rata de infectare cu COVID în Capitală este de 2,89 la mie, față de 2,82 cu o zi în urmă, a transmis joi seară Grupul de Comunicare Strategică, precizând că informațiile au fost primite de la Direcția de Sănătate Publică București.

Conform GCS, incidența cazurilor la 14 zile în Capitală, din informațiile primite de la DSP București, este 2,89.

Datele folosite în stabilirea indicelui sunt următoarele:
  • Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile – 6.797
  • Număr total de cazuri în focare – 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • Populația Bucureștiului la care se face raportarea – 2.196.979
Miercuri, rata de infectare în București ajunsese la 2,82 la mie.
„În condiţiile în care scoatem acele focare, cred că rămâne în continuare sub 3 la mia de locuitori, dar oamenii să respecte regulile, să respecte precauţiile, nu trebuie să aştepte. Aşteptând, să ştiţi că transmiterea se face”, a declarat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ultimele cifre venite de la Grupul de Comunicare Strategică sunt de-a dreptul șocante.

S-a înregistrat un record nedorit în București. Sunt 777 de cazuri noi, descoperite în ultimele 24 de ore. Mai mult, 73 de oameni și-au pierdut viața în Capitală. Problemele sunt imense și este foarte posibil ca autoritățile să anunțe că incidența a depășit 3 infectări la mia de locuitori.

Acest lucru ar însemna că se intră în scenariul roșu și că bucureștenii vor avea mai multe restricții. Școlile se vor închide, iar masca va deveni obligatorie peste tot, în locurile publice, închise sau deschise.

Încă de marţi, şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat măsurile adoptate apoi prin Hotărâre de Guvern.

Astfel, purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în localităţile unde incidenţa cazurilor depăşeşte 3 la mie.

“Se consideră necesară instituirea obligației de purtare a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în documentul CNSU.