Cât costă un kilogram de urzici la supermarket

Urzicile au apărut recent în piețe, însă prețul lor este mult mai mic în supermarketuri. Fiind extrem de căutate în această perioadă, clienții le-au găsit chiar și la jumătate de preț.

În piețe, verdețurile de sezon încep să apară, printre care și urzicile, dar prețurile acestora sunt destul de ridicate. Românii ajung să plătească chiar și 60 de lei pentru un kilogram, ceea ce îi determină pe mulți să le cumpere în cantități mai mici.

Un comerciant a explicat că culesul urzicilor este o muncă destul de solicitantă. Pentru a recolta 2 – 3 kilograme, este necesară o zi întreagă de muncă, după care produsele sunt vândute la piață în ziua următoare.

În comparație cu prețurile din anul trecut, cele din 2024 sunt duble, dar acest lucru nu îi împiedică pe oameni să le cumpere, chiar dacă nu achiziționează un kilogram întreg.

Prețurile sunt ridicate pentru majoritatea clienților, dar aceștia sunt conștienți că efortul de a culege urzici este destul de mare pentru producători.

Cât costă urzicile în supermarket

Cu toate acestea, oamenii au găsit o soluție pentru prețurile mari ale urzicilor. Clienții le-au descoperit în supermarketuri, la jumătate din preț. De exemplu, o pungă ce conține 500 de grame de urzici costă 15 lei.

Persoanele care le achiziționează trebuie să le spele și să le curețe cu grijă acasă, după care pot pregăti diverse rețete. Totuși, este important de remarcat că urzicile se micșorează la jumătate din volum după ce sunt fierte.

Preț urzici, leurdă, ștevie, lobodă

În cele mai multe piețe din București, o pungă mare de urzici se ridică în jurul sumei de 10 lei. Astfel, cei care doresc să achiziționeze un kilogram de urzici vor trebui să plătească 50 de lei, mai mult decât pentru un kilogram de carne de pui.

Prețul unei legături de lobodă poate să atingă chiar și 10 lei, în funcție de calitate și de sezon.

O salată verde costă aproximativ 3 lei, în timp ce un kilogram de spanac se situează în jurul valorii de 8 lei. Pentru o legătură de ceapă, clienții pot plăti aproximativ 2 lei.

O legătură de usturoi verde poate fi achiziționată la prețul de 3 lei.

Mărarul și pătrunjelul se vând la același preț, 2 lei pe legătură. Guliile sunt disponibile la 3 lei bucata, iar leurda costă și ea 2 lei pe legătură.