ANIMMC a prelungit termenul limita de depunere a dosarelor pentru inscrierea in Programul national multianual pe perioada 2002-2005 de sustinere a investitiilor, modernizare si/sau retehnologizare.
Fata de 26 august 2005, cat era prevazut initial, termenul limita pentru depunerea dosarelor s-a prelungit pana la 7 septembrie 2005.


Programul in sine este de un real ajutor intreprinderilor mici si mijlocii, intreprinderilor nou infiintate, precum si microintreprinderilor intrucat le ofera posibilitatea de a achizitiona active corporale si necorporale (terenuri, cladiri, constructii, utilaje si echipamente, mijloace de transport marfuri, brevete de inventie, licente, dar si pentru reconstructie, extindere sau modernizare de active existente).


Reprezentantii mediului de afaceri s-au aratat foarte interesati de acest program, in anii precedenti solicitarile pentru accesarea sa depasind cu mult bugetul alocat.



In plus, acesta este extrem de atractiv pentru reprezentantii mediului de afaceri, in anii precedenti solicitarile pentru accesarea sa depasind cu mult bugetul alocat.


O alta motivatie pentru care termenul limita a fost prelungit tine si de procedura de implementare, micii intreprinzatori nefiind familiarizati cu rigoarea intocmirii unui dosar de finantare.



Pe langa aceasta mai este de retinut ca anumite institutii ale statului abilitate sa elibereze diferitele certificate necesare la completarea dosarului de finantare, au termene de eliberare care ajung si pana la 30 de zile.



Sursa: Capital, 25 august 2005