Casa uimitoare în care locuiește ministrul Finanțelor. Dan Vîlceanu: Prețul a fost unul foarte bun (FOTO)

Recenta declarație de avere a noului ministru al Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, arată că acesta deține o uimitoare casă în în comuna gorjeană Runcu. Declarația de avere arată că ministrul și-a cumpărat casa în anul 2002, atunci când avea vârsta de 23 de ani.

Casa din Gorj în care locuiește acum ministrul Finanțelor Publice a fost în trecut sediul Ocolului Silvic din satul Răchiti, comuna Runcu, însă aceasta a fost retrocedată.

Pe lângă uimitoarea casă, ministrul are parte și de un teren de 21.063 mp, la care s-au mai adăugat alți 5.293 mp cumpărați în 2010. Proaspătul ministru a mai adăugat două corpuri de clădire de 556 mp, respectiv  250 mp.

Pe lângă casa din Gorj, acesta mai deține și o hală de 1.800 mp în Timișoara.

De unde a avut bani pentru casă

Având în vedere că și-a cumpărat casa la vârsta de 23 de ani, atunci când nu mulți au parte de astfel de sume, jurnaliștii l-au întrebat pe ministrul de Finanțe cum de și-a putut permite o astfel de casă. Dan Vîlceanu a declarat că a avut noroc să aibă părinți cu o stare materială bună, subliniind că prețul pentru casă a fost unul bun.

Potrivit ministrului Dan Vîlceanu, casa în care locuiește a costat cât un apartament cu două camere în București. Amintim că tatăl lui Dan Vîlceanu este iul unui cunoscut lider PSD din Gorj, Eugen Vîlceanu, care acum 20 de ani era subprefect și deținea câteva companii prospere.

”Am beneficiat de acest noroc de a avea părinți cu o stare materială bună. Vreau să vă spun că acele case și terenurile de care vorbiți sunt într-o comună din județul Gorj. Prețul a fost unul foarte bun. Și să știți că nu vorbim de sume foarte mari. Valoarea era cât un apartament cu două camere în București”, a declarat Vîlceanu pentru Antena 3.