In cursa pentru castigarea controlului asupra hotelului constantean s-au inscris trei concurenti. CNS Cartel Alfa si Vradicor Financial Group lansasera inca de la inceputul anului oferte publice de cumparare a pachetului majoritar de actiuni aflat in proprietatea Fondului Proprietatii de Stat. La mijlocul lunii martie lor li s-a mai alaturat o persoana fizica, Petre Mihai. La acea data, cel mai bun pret pe actiune era deja 37.500 lei, dupa ce CNS Cartel Alfa isi majorase deja oferta la 35.000 lei, de la valoarea initiala de 25.000 lei, iar Vradicor Financial Group se inscrisese in cursa cu 35.100 lei/actiune. In continuare, participantii au organizat practic o licitatie a ofertelor publice, fiecare dintre concurenti reevaluandu-si preturile din oferte, Cartelul Alfa sarind la 45.000 lei/actiune.
Structura actuala a actionarilor la Hotelul Apollo se prezinta astfel: FPS detine 72,1% din capitalul social si Cartel Alfa 26%, cuponarii mai contand cu numai 1,9%. Dupa cum se observa din aceste date, batalia s-a dat pentru pachetul majoritar detinut de FPS. De asemenea cel mai motivat dintre cei care licitau trebuia sa fie Cartelul Alfa, proprietarul a peste un sfert din hotel. Acest lucru a fost dovedit prin licitarea pana la urma a celui mai bun pret/actiune.
Un pret ridicat al unei actiuni, a carei valoare nominala este de 25.000 lei, a fost impus si de FPS, care nu ar fi acceptat o suma prea mica pentru vanzarea pachetului de actiuni detinute. Existand mai multi competitori, aceasta oferta publica de cumparare a atins un record de durata. Inceputa la data de 1 februarie, va dura pana pe 27 mai, cand expira termenul pentru ultima oferta. De data aceasta, CNS Cartel Alfa se pare ca va intra in posesia integrala a hotelului, desi a fost fortat sa isi mareasca de aproape patru ori pretul oferit pentru o actiune.