Carmen Iohannis a trecut prin una dintre cele mai grele încercări pe vremea când nu era Prima Doamnă. Persoană discretă și elegantă, Carmen Iohannis ascunde o durere fără margini. Soția președintelui și-a pierdut ambii părinți în ultimii 10 ani.

Carmen Lăzărucă, după numele de fată, s-a născut într-o familie înstărită de catolici, din satul Sântu, județul Mureș. Tatăl ei, Ion Lăzărucă, era de meserie blănar, o îndeletnicire bănoas în vremea comunismului. În copilăria, fiica lui Ion Lăzărucă a luat lecții de balet, dar și de pian, fiind un copil ajutat să își dea frâu liber creativității.

Mama ei, Georgeta Lăzurcă, a locuit multă vreme în comuna mureșeană Sântu, iar încă înainte ca Iohannis a devenit președinte, femeia a decis să meargă la Sibiu pentru a fi mai aproape de fiica ei. Despre tată lui Carmen Iohannis, se știe că a murit în 2010, cu 6 ani înainte ca soția președintelui să își piardă și mama.

Tanti Doina, care i-a cunoscut pe părinții lui Carmen Iohannis, a avut numai cuvinte de laudă despre tatăl și mama soției președintelui. Ea a relatat pentru wowbiz.ro câteva detalii despre aceștia.

„Tatăl lui Carmen, unchiu’ Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare aşezat şi bogat, muncea de dimineaţă până seară.

S-a îmbolnăvit rău de la tratarea pieilor şi au fost nevoiţi să-i scoată un plămân, dar a trăit apoi până la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea şi nouă că a jucat fotbal în tinereţe, era fruntea satului pe teren!”, a povestit cunoștința familiei lui Carmen Iohannis.

Despre mama ei, tanti Doina a spus că i-ar fi profețit lui Klaus Iohannis că va ajunge un om cu rang înalt: „Mătuşa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grijă Carmen de ea, e şi bolnavă, deh, că la bătrâneţe. Carmen a angajat două femei care stau mereu cu ea, să nu-i lipsească nimic, să se îngrijească de ea!”.

FOTO: INQUAM/Ovidiu-Dumitru Matiu