De la mici erori legate de modul de spălare și coafare, până la o problemă incredibil de comună a scalpului, care poate duce la deteriorarea și rărirea părului, experții spun că există două greșeli majore când vine vorba de îngrijirea podoabei capilare, care duc aproape întotdeauna la rărirea părului.

Cele mai mari greșeli pe care experta Jean Lopez, co-fondatoare la LilyHair, spune că le observă frecvent sunt coada de cal, care este prea strânsă, și utilizarea frecventă a apei fierbinți pentru clătirea părului, potrivit Yahoo.com.

Prima greșeală: apa fierbinte și modul în care strângeți părul la spate

„Linia părului și părul pot fi grav deteriorate de cozile de cal pe care fac femeile și care sunt mult prea strânse”, a spus Lopez.

„În acest fel, părul este agresat și smuls, făcându-l mai subțire”, explică ea. Soluția este simplă: evitați să strângeți părul în coadă de cal prea strânsă, iar când vă coafați asigurați-vă că este suficient de lejer pentru a preveni deteriorarea lui!

„De asemenea, vă puteți spăla părul cu apă fierbinte, dar nu este recomandat să o faceți prea des”, adaugă Lopez.

„Asigurați-vă că vă clătiți cu apă călduță după ce v-ați spălat, pentru a vă închide porii și a preveni inflamația”, adaugă ea.

A doua greșeală: mătreața nu este tratată cum trebuie. Menținerea sănătății scalpului este esențială și nu trebuie trecută cu vederea. Nerespectarea acestui lucru poate duce la rărirea părului, spune Ben Clarkson, co-fondatorul New Hairline.

„Un scalp cu probleme poate provoca diferite afecțiuni, dintre care unele se pot agrava”, a spus Clarkson.

„Mătreața este cea mai frecventă cauză a căderii părului. Ea este o creștere a ciupercilor pe scalp. Poate fi dificil de îndepărtat, dar devine o problemă atunci când începeți să observați mătreață pe haine. Mătreața slăbește rădăcinile părului, ducând la căderea lui, dar spălarea cu un șampon sau loțiune anti-mătreață poate ajuta”, a spus Clarkson.

Consultați un dermatolog

De asemenea, este indicat să aveți și părerea unui dermatolog, dacă vă confruntați în mod constant cu mătreața sau alte iritații ale scalpului.

„Mătreața poate fi cauzată de un păr cu probleme, dar și de o varietate de boli ale scalpului”, a spus Clarkson.

„Poate fi vorba de o infecție sau de o problemă dermatologică, iar ignorarea acestora nu va face decât să înrăutățească situația. Acest lucru se poate întâmpla și persoanelor care obișnuiesc să-și strângă părul umed. Mediul umed poate provoca multe bacterii și infecții fungice pe scalp”, avertizează el.