Prin urmare, având în vedere interesul tot mai mare al românilor către piața de investiții, tot mai multe platforme de tranzacționare au intrat în România în ultimii ani. Acest lucru este deosebit de bun, deoarece investitorii au multe opțiuni din care pot alege. Pe de altă parte, tinerii investitorii, care vor să facă primii pași în această lume, pot fi puși în dificultate deoarece nu știu către ce platformă să se îndrepte. 

Tocmai de aceea am realizat o listă cu cele mai bune platforme de tranzactionare Romania, din care poți alege mai ușor ceea ce ți se potrivește.

Top 5 alegeri pentru cei mai buni brokeri online internaționali din România în 2022:

  1. eToro 

eToro este o platformă de tranzacționare care poate fi accesată fără probleme de oricine. Oferă posibilitatea de tranzacționare de acțiuni și ETF-uri, fără taxe și are o interfață intuitivă, ușor de folosit de oricine.

eToro este, per ansamblu, cea mai buna platformă de tranzacţionare acțiuni din lume, nu doar din România. Platforma are peste 2400 de acțiuni la bursă de pe 17 piețe internaționale. Pe lângă acestea, investitorii au la dispoziție peste 250 ETF-uri, 59 criptomonede și mii de CFD-uri în care pot investi oricând. 

Avantajul este că eToro nu percepe comision la tranzacționare cum se întâmplă în cazul altor platforme. Prin urmare, singurul lucru la care trebuie să fii atent este diferența dintre prețul de vânzare și cel de cumpărare.  

Având în vedere că platforma nu percepe taxe anuale pentru întreținerea contului, iar debitele costă doar 0,5%, este o platformă ideală pentru începători, dar este destinată și celor cu experiență în domeniu.

  1. Capital.com

Capital.com – este unul dintre cei mai buni brokeri online din România și este perfect atât pentru începători, deoarece are taxe reduse pentru CFD-uri pe valută și nu percepe comisioane pentru acțiuni, dar și pentru avansați.

Deși este o platformă de trading relativ nouă, aceasta platformă de trading pentru Inteligență Artificială a prins rapid la publicul din România. 

Aplicația le pune la dispoziție utilizatorilor peste 3000 de instrumente, incluzând o varietate semnificativă de acţiuni CFD. De asemenea, cei care aleg această platformă pot investi în peste 2400 de acțiuni, dar și în ETF-uri, indici, comodități și forex. Un dezavantaj îl reprezintă faptul că platforma nu accepta PayPal.

  1. Libertex

O altă platformă excelentă pentru publicul din România este Libertex. Aceasta este o platformă de trading low-cost, perfectă pentru începători. Aici, diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare este zero. Libertex este o platformă de CFD trading, iar comisioanele sunt situate la sub 0,1% pe comandă. 

  1. Interactive Brokers

Interactive Brokers este unul dintre cei mai buni broker online internaționali din România. Are comisioane de tranzacționare scăzute, oferă o gamă largă de produse și are numeroase instrumente de cercetare excelente.

  1. Saxo Bank 

Saxo Bank o altă platformă de tranzacționare care se numără în top cinci ai celor mai buni brokeri online internaționali care se află pe piața din România. Platformă de tranzacționare este ușor de folosit și oferă un portofoliu larg de produse.