Cu cât îi asigurăm accesul mai timpuriu la anumite informații și mijloace de formare, cu atât șansele sale de a fi mai isteț și mai adaptabil sunt mai mari. De cele mai multe ori doar școlile și grădinițele particulare, așa cum este și scoala si gradinita Teddybar.ro reușesc să urmărească aceste deziderate în programul lor educațional.

Cu toții știm care sunt limitele sistemuli de învățământ de stat. El este unul din ce în ce mai aglomerat și mai neadecvat nevoilor și disponibilităților actuale ale copiilor. Și autoritățile competente în loc să încerce să echilibreze lucrurile, adâncesc și mai mult aceasată ruptură. 

IÎn aceste condiții nu este de mirare că cei mai mulți dintre părinți se află mereu în situația de a suprasolicita grădinițele și școlile care se bucură de o anumită reputație sau se orientează spre formele de învățământ particulare. Chiar dacă costurile sunt un pic mai mari, o astfel de investiție merită întotdeauna efortul. Și, chiar  și în aceste condiții, sunt multe astfel de instituții la care pentru a prinde un loc este bine să vă înscrieți copilul din timp.

Oferirea unui cadru educațional cât mai adecvat dezvoltării psiho-emoționale și nevoii de formare a celor mici poate contribui în mod decisiv la dorința lor de a învăța și de a progresa. O atmosferă familială, dascăli binevoitori și cu dragoste față de copii, o programă școlară adaptată nevoilor fiecărui elev îi pot face pe copii să meargă cu plăcere la școală.

Care sunt avantajele educaționale oferite de a această grădiniță și școală particulară?

În primul rând trebuie subliniat faptul că această instituție de învățământ privat a fost creată din dorința de a oferi celor mici posibilitatea de a se bucura de o educație cât mai adecvată de la o vârstă cât mai fragedă. Și apoi, pentru a se consolida procesul început în grădiniță, de a continua pe baza acelorași principii o formare similară în clasele primare.

Din dorința de a veni în întâmpinarea năzuințelor părinților și așteptărilor copiilor această școală și grădiniță particulară oferă o alternativă educațională atractivă și diversificată. Sloganul  „Desăvârșim cei 7 ani de acasă” este grăitor pentru intențiile și direcția pe care doresc să o dea în acest sens educației și formării celor mici.

Spre deosebire de instituțiile de stat la care cursurile se desfășoară într-un cadru formal și rigid, la această instituție orele sunt adaptate nivelului de dezvoltare emoțională și psihică a celor mici . Iar cadrul general oferit este unul cât mai vesel. Educatorii și învățătorii de aici își propun să satisfacă  cât mai bine cerințele educaționale ale programei școlare oficiale, dar folosind metode și manuale moderne și atractive. În plus toate orele de curs se desfășoară ținând sema cât mai bine de nevoile fiecărui copil în parte. Se pune mereu accentul pe adaptare și integrare, pe menținerea curiozității și motivației. Programa include învățarea intensivă a limbilor străine – germană și engleză.

Principalele obiective ale acestui sistem alternativ de educație sunt:

  • Siguranță pentru toții copiii, pe toată perioada programului școlar.
  • Pregătire diversificată, elevii trebuind să fie la fel de pregătiți pentru materiile din programa școlară, cât și pentru alte discipline facultative.
  • Învățarea intensivă a unei limbi străine, fie limba germană, fie limba engleză, elevii având în acest sens în program minim 10 ore pe săptămână într-o a doua limbă.
  • Colectivități nu mai mari de 15 copii, fiecare copil reușind să primească suficientă atenție și sprijin în dobândirea cunoștințelor necesare.
  • Activități extracurriculare cât mai diversificate, precum desen, sport, muzică etc.
  • Educație personalizată, care să ajute fiecare elev să își valorifice potențialul și să rămână motivat.

La școala particulară TeedyBar, copiii pot avea parte de o experiență de învățare deosebită, centrată pe creativitate și pe valorificarea potențialului. Tocmai de aceea, creatorii acestui sistem alternativ de educație au realizat grupe și clase care includ toate formele de învățământ preșcolar și școlar de vârstă mică. Există creșă, grădiniță, școală primară  și before&after school.

Programa pune accent pe învățarea intensivă a limbilor străine și pe dezvoltarea unei gândiri interogative, libere și critice. Astfel copii educați în acest spirit vor reuși să fie mai competitivi și mai adaptabili . Profesori, cu  experimentă, dedicați și deschiși să comunice cu copiii le vor fi mereu aproape. 

Aici vorbim despre o școală particulară care respectă toate exigențele solicitate de norme standard de învățământ. Demersul didactic și modalitatea de predare au fost concepute și realizate diferit, cu sprijinul unor pedagogi cu experiență, ținând mult mai mult cont de psihologia și de gândirea specifice vârstei copiilor. 

Școala Teddybär își dorește să fie o alternativă modernă și eficientă la sistemul de învățământ de stat, învechit și neadaptat. Și chiar dacă se respectă programa școlară solicitată de Curriculum-ul Național aprobat de MECTS ( Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului), vor fi folosite metode și principii proprii de formare și de instruire.

Pentu mai multe informații sau pentru a vă înscrie copilul la această grădiniță și școală particulară accesați site-ul instituției!