Autoritățile vorbesc de la începutul anului că vor deschide în 2019 undeva între 120 și 180 de km de autostradă, dar în realitate doar 43 de km de pe Lugoj – Deva au șanse reale de a fi date în circulație. Constructorii au început sezonul de lucrări în forță pe lotul 3 (21,2 km) și lotul 4 (22,2 km) de pe autostrada A1 Lugoj – Deva, după cum o ilustrează imagini recente publicate de Compania de Drumuri, dar și o filmare din dronă realizată de ziarul local Unirea.

Zonele pe care constructorii se concentrează sunt în special la capete: la viitorul nod de la Holdea de pe Lotul 3 și la dealul Șoimuș de pe Lotul 4. Dealul în cauză este porțiunea care a dat de furcă antreprenorului după ce în toamna anului trecut o parte a început s-o ia la vale și a dus la lucrări suplimentare.

Cele două loturi sunt, practic, singurele care au șanse să fie deschise circulației rutiere în acest an, după cum nota Asociația Pro Infrastructura în repetate rânduri la început de an. Lotul 3 ar putea fi deschis circulației din vară, în timp ce Lotul 4 ar putea fi inaugurat în toamnă.

Cu cele două loturi deschise, șoferii vor putea practic circula de la Sibiu până la granița cu Ungaria de la Nădlac pe autostradă, mai puțin pe o porțiune de circa 13 km între Holdea și Margina. Acolo va trebui realizat o secțiune de autostradă ce va conține o serie de tuneluri care să treacă prin dealuri, însă deși se știe de această situație de aproape șase ani, autoritățile de la drumuri nu au reușit să încheie un contract pentru proiect și execuție nici până în ziua de azi…

SURSA: Hotnews