Cei care dețin un card și un cont bancar trebuie să aibă în vedere unele aspecte care nu sunt întotdeauna evidente la prima vedere. Ei trebuie să fie cu băgare de seamă atunci când apelează la bancomat. Acolo, există o opțiune care trebuie tratată cu mare atenție.

Este vorba de butonul „CANCEL” de la bancomat. Mulți care introduc cardul în ATM nu au habar ce se poate întâmpla dacă apasă de două ori consecutiv butonul „CANCEL”. Acest gest duce la anularea operațiunii curente, dar asta nu e tot!

Ce se întâmplă dacă apeși de două ori pe butonul CANCEL de la bancomat

Prin apăsarea de două ori, se activează o funcționalitate de securitate importantă. Acest gest blochează orice tentativă de fraudă a unui potențial hacker asupra cardului tău bancar sau a contului tău.

Astfel, furtul codului PIN devine imposibil în acest caz, oferindu-ți o protecție suplimentară împotriva fraudelor.

Într-o lume în care infractorii cibernetici vizează tot mai des datele financiare ale utilizatorilor, această măsură de securitate este esențială. Prin simpla apăsare a butonului „CANCEL” de două ori, poți proteja eficient contul și banii tăi.

card, bancomat, banca, ATM
Opțiunea ascunsa de la bancomat/SURSA FOTO: Pexels

Verificarea bancomatelor înainte de a introduce propriul card

Pe lângă această tactică, experții recomandă utilizarea doar a bancomatelor aflate în incinta băncilor. Această precauție reduce riscul de instalare a dispozitivelor de skimming. E vorba de cele care sunt folosite pentru a fura datele cardului.

Skimming-ul reprezintă o formă de infracțiune informațională în care o persoană obține în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a unui card bancar. Este o activitate ilegală și adesea este folosită pentru furtul informațiilor financiare ale utilizatorilor.

Atenție sporită la integritatea fizică a ATM-ului

De aceea, este important să fii atent la aspecte precum integritatea fizică a bancomatului. Prin simpla tragere a slotului unde se introduce cardul, se poate verifica dacă este intact.

Pentru a-ți menține banii în siguranță și a preveni fraudarea, este crucial să fii conștient de aceste aspecte. E necesar să respecți regulile de securitate atunci când utilizezi bancomatele. Prin înțelegerea și punerea în practică a acestor tactici, poți asigura protecția corespunzătoare a contului și a datelor tale financiare.