Capitalismul nu a ajutat economia SUA pe cât ar fi trebuit: Nancy Pelosi: Trebuie îmbunătățit

Presa internațională relatează că președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, este de părere că actualul sistem capitalist nu a slujit economia Statelor Unite atât de bine pe cât ar fi putut. Aceasta a participat la un eveniment organizat de think-tank-ul de afaceri Chatham House.

„În America, sistemul nostru este capitalismul, este sistemul nostru economic, dar nu ne-a slujit economia atât de bine pe cât ar fi trebuit”, a apreciat Nancy Pelosi, în cadrul unui eveniment găzduit de think-tank-ul de afaceri Chatham House, cu sediul la Londra.

Trebuie îmbunătățiri

Cu toate acestea, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, spune că Statele Unite ale Americii nu trebuie să se îndepărteze de acest sistem capitalist, ci să îl îmbunătățească. Aceasta a subliniat că este nevoie de o clasă de mijloc puternică, informează Reuters.

„Nu putem avea un sistem în care succesul unora vine din exploatarea muncitorilor, din exploatarea mediului şi toate celelalte, trebuie să corectăm acest lucru”, a spus Nancy Pelosi, precizând că o clasă de mijloc puternică reprezintă cheia unei democraţii puternice.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a spus că este conştientizat în tot mai mare măsură faptul că „trebuie făcut mai mult” şi că aşa-zisul capitalism al acţionarilor (shareholder) a dus la creşterea remuneraţiilor directorilor şi stagnarea celor ale oamenilor muncii.

„Pur şi simplu acest lucru nu este corect”, a punctat președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Sursă foto: Dreamstime