Haos în Marea Britanie. Protestele continuă. Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare, un grup de antivacciniști care a preluat recepția clădirii ITN din centrul Londrei și care l-ar fi urmărit pe prezentatorul Channel 4, Jon Snow, demonstrează acum în afara sediului Google.

Astfel, în cursul zilei de luni, oamenii legii au închis intrările în clădirea ITN de pe Grays Inn Road, după ce o mulțime de peste 100 de persoane a început să protesteze la adresa vaccinării împotriva coronavirus. Amintim faptul că aceași clădire găzduiește operațiunile de știri ITV, Channel 4 și Channel 5. Totodată, acolo sunt și fostele studiouri ale BBC.

Pentru a face față valului de protestatari anti-vaccin, peste 20 de ofițeri de poliție se aflau la fața locului. Totodată, mai multe vehicule erau în așteptare pentru a ajuta la oprirea protestatarilor care continuă să încurce traficul.

Val de proteste în Londra

Imaginile postate pe rețelele de socializare de către personalul ITN arătau zeci de persoane la recepția ITN. În același timp, mai multe rapoarte făcute publice sugerează că protestatarii l-au fugărit pe prezentatorul Jon Snow.

Poliția Metropolitană a oferit o serie de declarații în acest sens, precizând că toți protestatarii au obținut accesul ilegal în clădire. În acest context, ofițerii i-au blocat și îndepărtat pe antivacciniștii care voiau să ajungă pe platorurile de filmare. În momentul de față, grupul demonstrează acum în fața sediului Google din Piața Pancras.

Amintim faptul că la începutul lunii august a avut loc un eveniment similar. La acel moment, protestatarii au încercat să pătrundă în birourile instituției. Au existat ciocniri violente între poliție, după ce mai mulți au forțat intrarea în sediul televiziunii.

Tot atunci, manifestanții furioși s-au adunat în fața sediului BBC pentru a protesta față de restricțiile impuse de pandemie. Ei se opuneau atât certificatului pentru vaccinare, dar și vaccinării adolescenților peste 16 ani fără acordul părinților.

Confruntarea dintre forțele de ordine și protestatari a fost filmată de mai mulți martori care erau la fața locului, potrivit Daily Mail.