"Chimcomplex este unul dintre cei trei supravieţuitori ai industriei chimice româneşti. În 1989 aveam 25 de combinate chimice şi petrochimice", a declarat Vuza.

El a precizat că la momentul 1989 "produceam în chimie 20 miliarde de euro, din care 10 miliarde de euro exportam" şi a adăugat, pentru comparaţie, că "astăzi România importă de 3 miliarde de euro" produse chimice.

Omul de afaceri a menţionat că ţara dispune de resurse considerabile de petrol şi metale "care merită reprocesate pentru a fi vândute ca produse finite", dar "România preferă să le vândă" sub forma brută.

Vuza consideră că un alt avantaj în acest sector îl reprezintă forţa de muncă bine pregătită şi a enumerat cele 28 de licee, 14 facultăţi şi 11 institute de cercetări din domeniu.

Compania Chimcomplex Borzești a primit, la Gala Capital, premiul intitulat Investitia anului, pentru inaugurarea uneia dintre cele mai performante instalații de cogenerare din sud-estul Europei, o investiție de circa 14 milioane de euro, care permite combinatului să-şi reducă semnificativ costurile cu utilităţile. Instalaţia produce mai multă energie electrică şi termică decât consumă întreg oraşul Râmnicu Vâlcea. De la privatizare până în prezent, Chimcomplex Borzești a realizat investiții în valoare de peste 70 milioane de euro, fiind astăzi unul dintre liderii pieței din România.

Citiţi şi:

Gala Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri”: Cele mai bune companii din România