Cum iau o decizie dificilă? Cum construiesc și motivez o echipă performantă? Cum schimb, atunci când e necesar, cultura organizației? Sunt doar câteva dintre provocările cărora liderii de business din ziua de azi trebuie să le facă față, în piețe încă afectate de criză, pe care este tot mai greu să obții rezultate remarcabile.

Pentru a fi manager, e suficient  să ai în subordine mai mulți angajați, să ai responsabilități bugetare și în fișa postului trecute obligații de planificare, măsurare, monitorizare, coordonare, rezolvare, angajare, concediere etc. Pentru a fi manager bun este nevoie de mult mai mult. Excelența în management, pe care revista noastră o va premia anul acesta, presupune orientarea către rezultate, concentrarea pe client, viziune și leadership inspirațional, alături de urmărirea scopurilor propuse, gestionarea și îmbunătățirea proceselor, maximizarea contribuției angajaților prin dezvoltarea și implicarea acestora, inovare și învățare continue pentru a obține schimbări eficiente, dezvoltarea unor parteneriate valoroase cu entități exterioare, capacitatea de a anticipa tendințe și, nu în ultimul rând, responsabilitate socială.

Cum se vor acorda premiile

De toate acestea Capital va încerca să țină cont în analizarea performanțelor managerilor de la companii din toate domeniile de activitate, urmărind rezultatele, deciziile și acțiunile relevante pentru categoria de premii la care aceștia se pot califica. La fiecare categorie de premii vom selecta mai mulți nominalizați, pe care îi vom prezenta în ediția tipărită a revistei, dar și pe site-ul www.capital.ro, cu povestea experienței relevante din 2014. Dintre aceștia, vom selecta câte trei finaliști la fiecare categorie și un mare câștigător al premiului de excelență și îi vom premia în cadrul unei Gale care se va desfășura în primăvara acestui an. Câştigătorii premiilor, precum şi detalii de la Gala de premiere vor fi prezentate într-un articol special, după eveniment. Premiile de excelență vor fi acordate managerilor financiari, managerilor comerciali, celor de resurse umane, managerilor de logistică, celor cu atribuții de marketing și comunicare. Vom premia, de asemenea, cel mai bun CEO din România și vor exista, în plus, patru premii speciale pentru manageri care s-au remarcat în activități de responsabilitate socială, în coordonarea unor proiecte de dezvoltare, a unor tranzacții importante sau a unei noi intrări pe piață.

Criteriile de evaluare vor urmări aspecte relevante pentru fiecare dintre aceste categorii, fie că este vorba de capacitatea de a lua decizii în investirea și cheltuirea fondurilor în mod eficient, de a administra personalul și comunicarea, de a alege cea mai bună strategie de intrare pe o piață, de a gestiona un lanț de achiziții și multe altele. Managerii premiați la fiecare categorie vor fi selectați din toate domeniile. Fără a ne limita exclusiv la acestea, vom fi cu ochii mai ales pe industria FMCG, sectorul bancar,  industria medicală, piața energiei, comerț și e-commerce, industria creativă (advertising, relații publice și media, TV). sectorul IT&C și piața imobiliară.

CATEGORII PREMII DE EXCELENŢĂ ÎN MANAGEMENT

Categorii principale:

1. Cel mai bun CEO – marele premiu

2. Cel mai bun manager financiar

3. Cel mai bun manager comercial

4. Cel mai bun HR manager

5. Cel mai bun manager pentru logistică

6. Cel mai bun manager de marketing / PR / Public Affairs

Premii speciale:

7. Cel mai bun responsabil CSR

8. Cel mai bun coordonator al unui proiect de dezvoltare

9. Premiu pentru coordonarea unei tranzacţii importante

10. Premiu pentru coordonarea unei noi intrări pe piaţă

 

Mai multe detalii aici