După o prestație mare făcută, joi, românii au așteptat plini de speranțe întâlnirea Anei Bogdan, de vineri, contra ucrainencei Lesia Tsurenko. Deși a fost la un nivel foarte înalt, românca (57 WTA) nu a reușit, din păcate, să se califice în optimile de la Wimbledon. Ana Bogdan fost învinsă de Tsurenko (60 WTA), după un meci fabulos, care a ținut spectatorii cu sufletul la gură. Ana Bogdan a făcut încă o dată spectacol la Wimbledon, dar nu a reușit să treacă în optimile competiției. Sportiva din România a pierdut dramatic, cu 4-6, 6-3, 7-6 (20-18).

A fost un meci-maraton pentru Ana Bogdan, așa cum rar ai ocazia de a vedea în tenis, mai ales în cel feminin. Românca a avut șansa de a încheia meciul în repetate rânduri la tie-break, dar adversara din Ucraina a egalat de fiecare dată. Ana Bogdan și Lesia Tsurenko au bifat un record în privința numărului de puncte bifate la tie-break, la un Grand Slam: mu mai puțin de 38!

A înregistrat o premieră

Ana Bogdan a înregistrat o triplă premieră, joi, după ce a revenit superb în fața Alyciei Parks! Românca nu doar că s-a calificat pentru prima oară în carieră în turul trei la Wimbledon, ci și-a asigurat și cel mai mare cec de până acum.

De asemenea, Bogdan a atins un nou maxim al carierei: locul 46 în clasamentul live și a reușit s-o depășească pe Simona Halep, devenind a treia tenismenă din România în clasamentul Mondial, După Irina Begu și Sorana Cîrstea.

Bogdan și-a asigurat un cec de peste 150 de mii de euro

Ana Bogdan va încasa un premiu uriaș, în valoare de 151.960 de euro, dar și 130 de puncte în clasamentul WTA, după ce a acces în turul al treilea de la Wimbledon! Bogdan a revenit superb după ce a cedat primul set cu 6-1, adjudecându-și în stil de mare campioană următoarele două manșe, cu 6-3, 6-2.

Acesta este cel mai mare cec primit de Ana Bogdan la un turneu de tenis, peste cele de la Roland Garros 2021 (a încasat 126.000 de euro pentru prezența în turul al treilea) și Australian Open 2018 (a câștigat 117.357 de euro pentru calificarea în aceeași fază a competiției).

Dacă ar fi eliminat-o pe Lesia Tsurenko și ar fi ajuns în optimile de finală de la Wimbledon, premiul Anei Bogdan s-ar fi ridicat 240.120 de euro.