Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, spune acum că România are un plan foarte bine stabilit în privinţa trecerii la moneda euro, iar obiectivul rămâne anul 2024.

„România şi-a stabilit un obiectiv clar (de aderare la euro – n. r.) anul 2024. Chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a spus oficialul.

În luna ianuarie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi adoptat ”Planul național de adoptare a monedei euro”, plan prin care România îşi asumă să adere la moneda euro în anul 2024.

”Astăzi, Guvernul își va însuși Planul național de adoptare a monedei euro și Raportul de fundamentare al acestui plan, în vederea asumării lor politice. Ulterior, vor fi transmise Comisiei Europene. Implicit, ne asumăm obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024. Pentru ca aderarea la moneda euro să aducă beneficii românilor, este esențial să pregătim intrarea în etapa premergătoare, respectiv în Mecanismul al ratelor de schimb și să luăm măsurile necesare pentru creșterea competitivității și asigurarea unei creșteri economice sustenabile”, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, pe 30 ianuarie.