Naomi Osaka – Petra Kvitova, finala de la Australian Open 2019, se va juca sâmbătă, de la ora 10:30. Este un meci cu multe implicaţii pentru că pe lângă obţinerea titlului, câştigătoarea va deveni locul 1 mondial, dar va primi şi o sumă foarte mare: 2,6 milioane de euro!

Premiile au fost crescute cu 14 la sută faţă de 2018 şi aşa s-a ajuns la un total de 62,5 milioane de dolari australieni, aproximativ 44,5 milioane de dolari americani, adică aproape 39,2 milioane de euro.

Foarte interesant este că în octombrie, australienii anunţaseră deja creşterea a premiilor de la 55 de milioane de dolari australieni la 60 de milioane, dar la start a devenit oficial că se vor acorda 62,5 milioane de dolari asutralieni. Decizia a fost luată pentru a compensa deprecierea dolariului australian.

Câştigătorii titlurilor în competiţia feminină şi cea masculină vor primi câte 4,1 milioane de dolari australieni, adică aproape 2,6 milioane de euro.

Petra Kvitova ajunge în prima sa finală de Grand Slam după momentul care-i putea încheia cariera în 2016, atunci când un hoţ a atacat-o cu cuţitul în casa jucătoarei, în Cehia. A început foarte bine anul, cu titlu la Sydney.
Naomi Osaka a obţinut anul trecut titlul la US Open, ultimul Grand Slam al anului 2018, şi se află în formă foarte bună. Azi, în meciul cu Karolina Pliskova, a câştigat al 59-lea meci la rând în care a obţinut primul set al partidei.

SURSA: digisport