În cazul în care ai o viață mai activă, doctorii sunt de părere că este permis să ai și o gustare între mese. Însă dacă stai la birou, organismului îi sunt suficiente cele 3 mese zilnice, având în vedere că nu consumi foarte multă energie.

Foarte important pentru persoanele sedentare sau care lucrează foarte mult de la birou!

Simona Dumitrescu, medic nutriționist, a explicat: ”Dacă suntem persoane sedentare şi lucrăm foarte mult de la birou sau de acasă, nu avem un consum mare de energie şi atunci am putea să ne limitam la acele trei mese principale şi să încercăm să nu mai avem gustări pe parcursul zilei.

Dacă totuşi suntem activi atunci putem să includem şi gustări. În ceea ce priveşte compoziţia meselor, ar trebuie să avem grijă să avem surse sănătoase de proteină în primul rând.”

Pentru că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, aceasta dă tonul orelor de muncă care urmează, de aceea trebuie bine determinat ce e cel mai recomandat pentru a mânca în această parte a zilei. În principiu mese ușoare dar cu un mare aport nutrițional.

„O masă căreia să îi spunem incorectă dimineaţa este cu unt şi miere.

Ne creşte foarte mult glicemia şi după care intrăm într-o hipoglicemie şi ni se face foame şi poftă de dulce, astfel încât pe la 10:30-11:00 căscăm şi cerem ceva dulce, ceea ce nu e corect pentru organism”, a specificat medicul nutriționist Marilene Murguleț despre grija pentru mesele din primele ore ale zilei, potrivit Antena 3.

Unde greșim cu felul în care consumăm mâncarea?

Totodată, trebuie ținut cont de faptul că diversificarea alimentelor nu este o problemă, ci mai de grabă cantitatea alimentelor reprezintă un motiv pentru care ar trebui să ne îngrijorăm în legătură cu sănătatea noastră.

„Un regim alimentar sănătos nu înseamnă că trebuie să renunţăm în totalitate la anumite alimente. Bineînţeles că dacă este vorba despre alimente superprocesate, mezeluri, de principiu e bine să le evităm cât se poate de mult, însă dacă în proporţie de 90% din timp avem o alimentaţie echilibrată asta nu înseamnă că nu putem mânca o bucată de tort sau să bem un pahar de vin.

Ideea e să nu exagerăm”, a mai precizat nutriționistul, Simona Dumitrescu.

Alimentația nu este singurul aspect de care un om sănătos ține cont.

Marilene Murguleț: ”Este foarte important să includem mişcarea, sportul alături de dietă. Să avem zilnic activitate fizică. Nu să facem zilnic exerciţii la sală, dar să facem zilnic ceva. Important e ca femeile să facă 5.000-6.000 de paşi, bărbaţii, 8.000-10.000 de paşi.”