Curele bazate pe calcularea caloriilor sau cele care urmăresc un anumit sistem de puncte au șanse și mai mari să dea greș. Un cunoscut jurnalist de televiziune, instruit ca doctor la Spitalul Regal, susține că a descoperit secretul pentru a slăbi mai repede, potrivit unui site din Marea Britanie.

Dr. Michael Mosley este cunoscut britanicilor ca prezentator de programe de televiziune despre biologie și medicină. El este cel care a creat regimul de slăbit 5:2, care a fost încercat și testat de milioane de oameni de pe tot globul.

În dieta 5:2 se mănâncă în mod normal timp de cinci zile pe săptămână şi în alte două zile, neconsecutive, se reduc caloriile la aproximativ 25% din cantitatea normală. Bărbaţii trebuie să consume doar 600 de calorii în cele două zile de post, iar femeile îşi limitează aportul la 500 de calorii.

După succesul uriaș al acestui regim, dr. Michael l-a dezvoltat ​​în continuare, prin includerea unei diete mediteraneene în cele cinci zile fără post. Dieta sa este destul de confortabilă pentru cei care nu sunt obişnuiţi să ţină un regim alimentar strict.

Dieta 5:2 este una dintre cele mai bune modalități de slăbi și de a rămâne slab

”Astăzi avem mai multe dovezi ca niciodată că dieta 5:2 este una dintre cele mai bune modalități de slăbi și de a rămâne slab – precum și de a reduce riscul de îmbolnăvire. Dar de data aceasta există și o caracteristică inteligentă”, a declarat Mosley.

Dieta 5:2 implică mâncăruri cu calorii controlate, care nu trebuie să conțină mai mult de cinci ingrediente principale. Două zile pe săptămână se consumă nu mai mult de 500 de calorii, iar în celelalte cinci zile putem să mai numărăm caloriile.

Mai mult ulei de măsline, nuci și ouă

Dar pentru a „beneficia mult mai mult de postul intermitent”, doctorul Michael sfătuiește să trecem „la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, în stil mediteranean”, atât în ​​zilele în care se reduc caloriile, cât și în celelalte.

Asta înseamnă mai mult ulei de măsline și nuci, precum și ouă, iaurt gras, pește gras și legume la discreție. „Asigurați-vă că ați consumat proteine ​​și legume în zilele în care reduceți caloriile. Proteinele sunt foarte sățioase și puteți mânca multe legume care au foarte puține calorii”, a adaugat el.

Cele două grupe de alimente din care trebuie să reduceți aportul

Există totuși două grupe de alimente din care trebuie să reduceți aportul dacă vreți să slăbiți. „Reduceți imediat zahărul, dulciurile și băuturile”, spune Mosley. El menționează că aici intră majoritatea cerealelor de la micul dejun, care sunt pline de zahăr, precum și majoritatea smoothie-urilor comerciale.

De asemenea, trebuie reduși sau evitați carbohidrații cu amidon: pâinea, pastele, cartofii și orezul alb. „Leguminoasele precum lintea, fasolea și năutul sunt nu doar sănătoase, ci și sățioase”, recomandă Mosley.