Cancelarul din Austria a declarat „pandemia nevaccinaților”! Vrea să impună lockdown pentru persoanele neimunizate

Alexander Schallenberg a punctat că majoritatea pacienților de la Terapie Intensivă nu sunt vaccinați anti-COVID iar Austria urmează să se confruntă cu „o pandemie a celor nevaccinați”.

„Suntem pe cale să ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi. Majoritatea pacienţilor de la Terapie Intensivă nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Trebuie să fie clar pentru aceşti oameni că au o mare responsabilitate”, a spus cancelarul Alexander Schallenberg, conform informațiilor transmise de apnews.com

Avertismentul cancelarului reprezintă apelul autorităţilor către populație

Conform oamenilor de ştiinţă, creşterea cazurilor în ţară, încă sub control, s-ar putea accelera, iar guvernul a studiat deja noile restricţii care urmează să fie implementate. Restricțiile respective vor afecta doar oamenii din Austria care au ales să nu se vaccineze, potrivit sursei menționate.

Astfel, planul prevede diferite niveluri de alertă în funcţie de numărul de internări la Terapie Intensivă, care înseamnă aproximativ 220 şi încă se încadrează în nivelul 1. Nivelul maxim, al cincilea, se va declanşa la 600 de internări, adică 30% din locurile disponibile în spitale.

Este cerută impunerea unui lockdown și în România

Amintim că medicul epidemiolog, Octovian Jurma, a făcut un apel de urgență către autoritățile din România și a cerut lockdown naţional și declararea stării de urgență. El consideră că numai în acest fel criza sanitară actuală ar putea fi depășită.

„Nu doar un lockdown ar fi necesar, ci și declararea stării de urgență. Din păcate, numărul de decese va continua să crească”, a declarat medicul epidemiolog la Antena 3.

Octavian Jurma este complet nemulțumit de situația cu care se confruntă cadrele medicale din țară și consideră că vina aparține autorităților care au refuzat carantina zonală în județele cu rată mare de infectare.

„Am ajuns mai rău ca Lombardia, pentru că am refuzat carantina de 30 de zile”, a comentat Octavian Jurma.