Goëss-Horten, cea mai bogată femeie din Austria în vârstă de 80 de ani pregătește o lovitură financiară. Mai exact aceasta a decis să își vândă iahtul de lux, considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. Este vorba despre „Carinthia VII”, care are 97 de metri lungime, 16 metri lățime și are un pescaj de 4,80 metri.

Construit în curtea Lürssen Yachts în 2002, Carinthia VII este o navă de vis impresionantă, care include spațiu pentru autoturismul de lux Bentley a doamnei Goëss-Horten, șase apartamente, o saună, o baie de aburi și un elicopter. Mai exact, iahtul oferă toate posibiltățile pe care o navă de acest tip le poate avea, mașina li elicopterul fiind prezente la discreție în cazul miliardarei austriece.

Potrivit lui Bild, căpitanul navei Andreas Jungblut spune că iahtul este admirat la nivel mondial.

„În cercurile profesionale, Carinthia VII este încă considerat cel mai frumos și elegant iaht din lume, în ciuda multor clădiri noi. A fost construit după gustul excelent al doamnei Horten, care este și un colecționar de artă rafinat.”, declara acesta.

De menționat este faptul că moștenitarea magazinelor vieneze și colecționara de artă Heidi Goëss-Horten a decis să își vindă iahtul în contextul în care pentru ea, toate călătoriile au devenit obositoare, iar acest lucru tarnsformă totul ”mai mult în povară decât în plăcere”, acesta fiind și motivul pentru care cel mai frumos iaht din lume a rămas ancorat la Veneția fără a mai fi folosit de o bună periodă de timp.

La ce preț se vinde iahtul 

La bordul iahtului există șase apartamente și o zonă de wellness, iar prețul de construcție al iahtului livrat de un șantier naval din Bremen în 2002 a fost de 160 milioane euro.

Cu același preț își dorește și ea să îl vândă, însă cel care îl va cumpăra va avea nevoie de mai mult de atât. Un astfel de iaht vine cu niște costuri operaționale care nu sunt pentru oricine. Doar pe zi, costurie de exploatare sunt de 27.400 de euro. Totodată, un rezervor de combustibil pentru navă costă în jur de 500.000 de euro.

Amintim faptul că Goëss-Horten, care are o avere estimată la aproximativ 2,7 miliarde de euro, este văduva omului de afaceri Helmut Horten, fondatorul magazinului german Horten AG. Ea și-a moștenit averea la moartea soțului ei, care a decedat în noiembrie 1987.

Goëss-Horten este membră a consiliului de administrație al fundației caritabile Helmut Horten Stiftung și a fost raportată de Vindobona.org ca fiind cel mai mare donator al Partidului Popular Austriac (ÖVP).