Aparatele foto „bridge” sunt cele care fac legătura între categoria camerele foto compacte şi categoria celor profesionale (DSLR). Aceste aparate reprezintă alegerea celor care vor o cameră foto de top cu care să captureze imagini de calitate fără prea multe bătăi  de cap.

Cele mai bune aparate de fotografiat de pe piaţă sunt DSLR-urile. Camerele foto DSLR (Digital Single-Lens Reflex) sunt acelea care permit schimbarea obiectivului , ataşarea de bliţuri externe şi care capturează imagini de calitate indiferent dacă este zi sau noapte. Aceste aparate oferă calitatea cea mai bună, însă sunt scumpe, destul de greu de utilizat de către mulţi şi se adresează în principal profesioniştilor.

Aparatele foto din clasa compactă (point-and-shoot) sunt mici, subţiri, uşor de transportat şi din ce în ce mai ieftine. Acestea sunt create pentru cei care fac fotografii ocazional.

Cei care nu dispun de un buget foarte mare, însă nici nu vor să cumpere un aparat foto compact, a căror performanţă este atinsă şi depăşită, în prezent, de unele modele de telefoane mobile, au la dispoziţie camerele foto „bridge”.

Aparatele foto „bridge” sunt cele care fac legătura între camerele compacte şi cele profesionale. Acestea sunt mai voluminoase decât aparatele foto compacte şi au lentile cu zoom de peste 10X. Fiind mai mari, acoperă o plajă focală mai mare (28-400, 24-430 mm).

Cu un astfel de aparat obţii imagini apropiate de calitatea DSLR-urilor, fără să ştii foarte multe despre fotografie. Nu trebuie decât să setezi aparatul pe modul auto şi să apeşi declanşatorul. Există şi „bridge”-uri care oferă posibilitatea focusului manual ca la DSLR-uri, pentru cei care doresc acest lucru, însă cum majoritatea utilizatorilor folosesc aparatul numai pe modul auto, „bridge”-urile automate sunt cele mai populare.

Nikon Coolpix L100

0-42549-nikon.jpgEcran LCD :  3 inch
Tip senzor:  CCD
 Rezoluţie :  10 MP
Zoom optic:  15x
 Zoom digital:  4x
 Distanţa focală:  28 – 420 mm
 Diafragma:  f/3.5 (Wide) – f/5.4 (Tele)
 Blitz integrat:  Da
 Magazin: cel.ro
Preţ: 899 lei

Canon PowerShot SX120 IS

0-42546-canon.jpg

Ecran LCD:  3 inch
Tip senzor:  CCD
Rezoluţie:  10  MP
Zoom optic:  10x 
Zoom digital:  4x 
Distanţa focală:  36-360mm
Diafragma:  f/2.8 – f/4.3
Blitz integrat:  Da 
Magazin: emag.ro
Preţ: 985 lei

Fujifilm FinePix S1500

0-42548-fuji.jpgEcran LCD: 2,7 inch
Tip senzor:  CCD
Rezoluţie:  10 MP
Zoom optic:  12x 
Zoom digital:  5.7x 
Distanţa focală :  33 – 396 mm
Diafragma:  f/2.8 – 5.6 (wide) / f/5.0 – 8.0 (tele)
Blitz integrat:  Da
Magazin: 919,71 lei
Preţ: domo.ro

NOTĂ: Capital. ro selectează magazinele online unde pot fi găsite produsele în funcţie de cel mai mic preţ afişat şi de popularitatea acestora. Capital.ro nu favorizează, intenţionat, niciun magazin online, iar prezentarea unui magazin în care poate fi găsit un anume produs nu trebuie interpretată ca o formă de reclamă.