Handycam GW55VE poate fi folosită în apă la o adâncime de până la 5m. Este de asemenea rezistentă la praf şi căderi de la o înălţime de până la 1,5m, astfel că eventualele ploi sau momentele de neatenţie în care utilizatorul poate scăpa aparatul din mână nu mai reprezintă o problemă.   

Camera este dotată cu obiectiv G, care poate capta imagini diverse, de la scene ample până la cadre foarte apropiate. Zoom-ul optic 10x poate fi extins până la 17x, iar tehnologia By Pixel Super Resolution asigură claritatea detaliilor în fotografiile cu zoom. O altă caracteristică a aparatului este tehnologia Optical SteadyShot care, prin modul “Active”, compensează efectul “tremuratului”, în cazul înregistrării video în mişcare sau cu zoom.

Noua funcţie “Intelligent Sweep Panorama” permite captura celor mai ample imagini doar prin apăsarea butonului declanşator şi mişcarea aparatului în direcţia de fotografiere. În timpul mişcării aparatului, cu ajutorul funcţiei de detectare a feţelor şi mişcării, persoanele şi obiectele sunt reproduse în mod natural.

Funcţia “Intelligent AUTO” recunoaşte până la 99 de tipuri de imagini, ajustând astfel setările pentru obţinerea celor mai bune rezultate, iar cu ajutorul modului “Underwater”, înregistrările video subacvatice sunt naturale. Handycam are GPS încorporat care reţine unde au fost surprinse imaginile. Astfel, utilizatorii pot vizualiza pe ecranul aparatului sau pe PC harta ce conţine locurile vizitate.