Noul model cu rezoluţie de 12,1-megapixeli este rezistent la praf, dar şi la scufundări până la o adâncime de 12m, căderi de la 2m şi ger de până la -10 grade C.

FT3 încorporează şi alte instrumente precum GPS, compas, altimetru şi barometru.

Obiectivul Leica DC Vario-Elmar captează imagini superangulare la 28mm şi poate apropia subiectul fotografiat cu 4,6x în modul telefoto, conferind astfel utilizatorului flexibilitate în toate situaţiile – mai ales la fotografierea sub apă unde mişcarea este deseori mai dificilă iar unghiul de vizionare devine foarte important pentru a obţine imagini bune.

Echipat cu un senzor de ultimă generaţie Hi-Speed CCD de 12,1-megapixeli, DMC-FT3 înregistrează clipuri video full-HD la 1920 x 1080 în format AVCHD. Procesorul de imagine Venus Engine FHD asigură obţinerea unor imagini de calitate, atât foto cât şi video. Tehnologia Intelligent Resolution optimizează procesarea imaginilor pe părţi astfel încât să confere acestora claritate şi detaliile cele mai fine.

Zoom-ul optic 4,6x poate fi extins până la un echivalent de 6x cu ajutorul funcţiei Intelligent Zoom, fără ca imaginea să piardă din calitate la utilizarea zoom-ului digital, tocmai datorită tehnologiei Intelligent Resolution.