Camera Deputaţilor a dat luni undă verde cererii ministrului Justiţiei privind percheziţia informatică în cazul deputatului Adrian Miuţescu. Potrivit ultimelor informații, s-au înregistrat 227 voturi pentru, 23 împotrivă şi 9 abţineri. De menționat este faptul că votul a fost unul secret, cu bile.

Decizia Camerei vine după ce joi, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil cererii DNA de încuviinţare a efectuării unei percheziţii informatice în cazul deputatului Gheorghe Adrian Miuţescu, suspect de săvârşirea a opt infracţiuni.

Mai mult, pe data de 24 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice în dosarul în care este vizat deputatul Gheorghe Adrian Miuţescu.

Acesta era suspect de săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. De asemenea, pe 12 noiembrie, DNA Piteşti a anunţat că preşedintele PNL Argeş, deputatul Adrian Miuţescu, este urmărit penal într-un dosar privind fapte de corupţie.

De ce este acuzat Adrian Miuțescu

Trebuie menționat faptul că deputatul Adrian Gheorghe Miuțescu, președinte al organizației județene Argeș a PNL, este urmărit penal de Parchetul Anticorupție pentru opt infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

În ceea ce privește acuzațiile aduse, DNA anunță că Miuțescu este acuzat că, în perioada februarie 2020 – august 2021, ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș și a Protecției Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia și de mutare a sediului de la Ploiești la Pitești.

În același timp, acesta  mai este acuzat că ar fi intervenit, pe lângă un înalt demnitar, dar și la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș pentru menținerea, respectiv, numirea în funcțiile de inspectori școlari și directori de școli a unor persoane agreate de partid.

Totodată, Adrian Miuțescu mai este acuzat că a intervenit la conducerea Companiei Naționale Poșta Română pentru angajarea unei persoane și numirea alteia în conducerea județeană a companiei Poișta Română. Pe lângă numele acestuia, alte două nume politice sumt implicate. Este vorba despre Gelu Tofan, președinte al organizației Pitești a PNL, viceprimar al municipiului Pitești și Cristian Mitrofan, vicepreședinte al PNL Argeș.