Într-un interviu exclusiv acordat jurnalistului Marius Tucă, Călin Georgescu a oferit detalii despre viziunea sa pentru viitorul României, în special în ceea ce privește guvernarea, relațiile externe și prioritățile economice. De asemenea, Georgescu a vorbit despre importanța păcii, despre datoria față de popor și despre necesitatea unei echipe largi pentru a asigura prosperitatea țării. În cadrul discuției, au fost abordate și teme precum birocrația, relațiile cu Statele Unite ale Americii și alegerea unui drum bazat pe principii fundamentale.

Călin Georgescu despre viziunea sa pentru guvernare

În cadrul podcastului de astăzi, Călin Georgescu a subliniat faptul că succesul guvernării României va depinde de formarea unei echipe competente și unite. În opinia sa, guvernul va trebui să fie format dintr-o majoritate parlamentară solidă.

„Victor Ponta are un mare merit, ne-a scăpat de Marcel Ciolacu. E clar că e nevoie de o echipă largă. E nevoie de o majoritate parlamentară. Dar noi avem de ales între credință și necredință. Deja lucrurile sunt clare: nu am nimic cu nimeni, dar destinul țării e în rădăcinile ei adânci istorice, în eleganță, demnitate, onoare, să menținem linia neamului.

Steagul care se ridică tot mai mult e steagul păcii, libertății”, a declarat Georgescu.

Acesta a subliniat că adevărata putere a României se află în rădăcinile istorice ale țării și că este esențial să se păstreze linia tradițională a națiunii, axată pe eleganță, demnitate și onoare.

În ceea ce privește prioritățile guvernamentale, Georgescu a afirmat că principala sa preocupare este stabilitatea socială.

„Nu văd de ce ar fi foarte greu, știm ce vrem, competențe există, există un plan foarte bine definitiv. Ar fi o demonstrație că poporul român știe ce vrea. E bine să fim deschiși cu toată lumea, să înțelegem pe toți pentru că avem nevoie de pace socială.

Fără liniște nu poți avea prosperitate. Pacea e pe primul plan. Trebuie să fim promotorii păcii. Suntem în poziția de a negocia lucruri pe care America le vrea în regiune legat de pace. Din prima zi, e nevoie să se aștearnă pacea, liniștea. Memorandumul semnat de China cu Rusia e foarte important”, a declarat acesta, referindu-se la importanța negocierilor și a păcii în contextul geopolitic actual.

Colaborarea cu George Simion și viziunea economică

Un subiect important al interviului a fost relația dintre Călin Georgescu și George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Georgescu a fost întrebat despre colaborarea lor și despre programul comun.

„Categoric, se vor aplica aceleași principii, pentru că avem viziuni comune pentru România”, a declarat Georgescu, subliniind că amândoi urmăresc aceleași obiective economice și sociale.

El a insistat asupra importanței unui sistem economic stabil, bazat pe taxe mici și relații externe echilibrate, în special cu Statele Unite.

„E un singur scenariu cu protejatul meu. Pentru România înseamnă o relație precisă și demnă cu toate țările. Totul pe regim tranzacțional. Ce înseamnă să ai monedă puternică. Să ai taxe și impozite mici. Relații externe cu America în mod special.

Dacă astăzi datoria externe e de 205 miliarde de euro, iar deficitul de cont curent e o gaură, o nebunie totală, plus deficitul de bunuri, balanța economică internă nu există”, a spus el.

Discuțiile s-au îndreptat și spre aspectele economice, unde Georgescu a evidențiat necesitatea de a reduce deficitul extern și de a pune accent pe resursele naturale ale României, cum ar fi aurul.

„Nu avem voie să mai trăim pe împrumuturi. Avem resurse, avem aur”, a explicat Georgescu.

Călin Georgescu
SURSA FOTO: captură YouTube, Călin Georgescu – Canalul Oficial

Călin Georgescu despre reducerea birocrației și reforma sistemului

Călin Georgescu a discutat despre planurile sale de reformă și despre afirmațiile lui George Simion privind concedierea a 500.000 de angajați din sectorul public. Potrivit lui Georgescu, o astfel de măsură nu este realistă, fiind imposibil de aplicat într-un sistem funcțional.

El a subliniat că România are nevoie de toți cetățenii săi, dar este necesar să le fie oferită o direcție clară, iar birocrația trebuie redusă prin reorganizarea instituțiilor publice.

„Poate a fost vârsta, elanul tineresc. E și imposibil, nu ai cum. Se va vedea. E important că avem nevoie de toți, doar trebuie să le dai altă direcție. Cu cine reduci birocrația, cu cei care lucrează în instituții.

Pensionarii n-au dinți în gură, e vai de mama lor”, a spus Georgescu.

Georgescu a menționat că obiectivul său principal este să creeze o administrație mai eficientă și să se asigure că resursele umane sunt folosite într-un mod productiv.

În cadrul aceleași discuții, Călin Georgescu a vorbit și despre colaborarea sa cu George Simion, confirmând că cei doi împărtășesc viziuni comune privind viitorul României.

„Sunt multe lucruri de corectat, de ghidat, sunt multe lucruri de învățat, și el are de învățat, și eu am. Avem echipă consistentă în a avea absorbție triplă a fondurilor europene.

Trebuie să avem proprietatea resurselor. Orice contract se poate renegocia, vezi cazul OMV”, a mai declarat fostul candidat.

El a subliniat că echipa sa este pregătită pentru a contribui la schimbarea sistemului, menționând că are oameni tineri bine pregătiți pentru a implementa reformele necesare.

Georgescu a adăugat că pentru a obține succes în această schimbare este esențial să demonstreze demnitate și determinare.

„Reușita acestei acțiuni depinde de modul în care putem dovedi că suntem demni. Eu am acești oameni tineri bine pregătiți care pot schimba țara”, a spus el.

Primele măsuri după cel de al doilea tur

Întrebat despre ce va face după turul 2 al alegerilor, Călin Georgescu a declarat că este pregătit să ajute România din orice poziție, chiar dacă nu dorește să avanseze acum speculații legate de o posibilă funcție.

„Eu sunt interesat să nu avansez aceste lucruri acum. Vă pot confirma că sunt pregătit să îmi ajut țara de pe orice poziție. Vom vedea.

Primele alegeri care au avut loc anul trecut le-am câștigat. Nu e vorba de ce urmează apropo de funcții, ci vorbim de faptul că îmi doresc să aduc binele poporului.

Nu discutăm de funcții, ci de o situație urgentă, de sărăcie. Această manipulare, apar fel de fel de situații.

Eu văd în protejatul meu mai tânăr lucrurile bune, indiferent că există anumite acuze. Avem de optat între credință și necredință. Nu am cum să fiu de acord, mai ales după declarațiile băiețașului (Nicușor Dan – n.red.) și spune că îl arestează pe Netanyahu. E infantilitate criminală. Nu e de joacă că tu propui ca premier unul care nu vorbește nici o limbă străină.

Sistemul se protejează foarte bine. Oamenii au înțeles ce înseamnă schimbare, își doresc altceva de la viață”, a spus Georgescu.

Georgescu a explicat și faptul că a refuzat invitația de a merge la Washington înainte de turul 1 al alegerilor, motivând că preferă să călătorească doar după ce va ocupa o funcție oficială.

De asemenea, el a clarificat că este deschis la dialog cu toți factorii implicați, dar că prioritățile sale sunt clare și vizează prosperitatea poporului român.