Campioana de origine română, Simona Halep, numărul 3 la nivel mondial, a obținut încă o victorie. Tânăra s-a calificat în semifinalele turneului de tenis, Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Miercuri, la Melbourne, Australia, Simona Halep a învins-o pe jucătoarea de origine estoniană Anett Kontaveit cu 6-1, 6-1. De asemenea, Simona Halep a obținut o victorie rapidă, în doar 53 de minute, în faţa unei adversare aflate la cel mai bun rezultat din carieră la un Grand Slam. În plus, campioana româniei a atins pentru a două oară semifinalele la Melbourne.

Câți bani a primit Simona Halep?

În ceea ce privește suma de bani câștigată de Simona Halep, aceasta a primit un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA.

În continuare, Simona Halep va juca în penultimul act contra spaniolei Garbine Muguruza, care a trecut de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, cap de serie numărul 30, cu 7-5, 6-3.

Până în momentul de față, Simona Halep şi Muguruza s-au întâlnit de cinci ori, iar spaniola conduce cu 3-2, toate victoriile acesteia fiind pe hard, în timp ce succesele româncei sunt pe zgură.

Simona Halep a primit o poreclă

După calificarea în semifinalele de la Australian Open, Simona Halep a primit o poreclă. Unul dintre fanii ei din online a asemănat-o cu Road Runner, celebrul personaj fictiv din desene animate, ce reprezintă un cuc alergător care este mereu fugărit de Coiotul Wile.