Calea sigură și eficientă de revenire la normalitate!

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, le-a mulțumit cetățenilor care au înțeles că vaccinarea anti-COVID este calea eficientă de revenire la normalitate și medicilor care se află în prima linie în această perioadă dificilă.

„Ne aflăm într-un moment plin de încărcătură emoţională, suntem în preajma sărbătorilor pascale. Mesajul meu se adresează tututor celor de acasă, dumnevoastră şi precum şi celor care astăzi se află la datorie în unităţile medicale, în centrele de vaccinare şi în stradă în sprijinul efortului de revenire la normalitate. Parcurgem o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricţii, însă cea mai importantă lecţie rămâne lecţia solidarităţii. Le mulţumesc celor care au înţeles că prin vaccinare alegem calea sigură şi eficientă de revenire la normalitate. Vă doresc tuturor sărbători liniştite, cu pace, cu sănătate şi cu linişte sufletească alături de cei dragi. Sărbători binecuvântate!”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, în cadrul videoclipului postat pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

Coronavirus în România, 30 aprilie!

Pe 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.055.265 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

989.393 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de raportarea anterioară, au fost înregistrate 1.636 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 358 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până în ziua respectivă, 28.109 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 29.04.2021 (10:00) – 30.04.2021 (10:00) au fost raportate 138 de decese (66 bărbați și 72 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin