Indicele, care a fost unul dintre cei mai „bătăioşi” pe parcursul anului trecut, tocmai a pierdut în câteva ore toate câștigurile sale pana de până acum. Acţiunile au scăzut cu 7,7% la închidere, după ce au înregistrat o probuşire de până la 8,3% în timpul sesiunii de tranzacţionare.

Indicele este în continuare la o valoare ridicată, cu până la peste 50%, comparațiv cu peroada similară a anului trecut, când a oferit unele impresii despre cât de dramatic a fost anul 2014.

Această cădere de astăzi vine după ce guvernul chinez încearcă combată speculațiile. Anul trecut, guvernul a avertizat investitorii să se "teamă de piață".

Potrivit South China Morning Post, trei case de brokeraj importante au fost interzise de la a-şi deschide noi conturi de creditare pe timp de trei luni, provocând declinul. Brokerii oferă, de obicei, investitorilor posibilitatea deschiderii de conturi, iar banii sunt folosiţi pentru investiţii, cu o rată a dobânzii voinică, însă acestor firme nu le permis accesul în prezent.